2022-11-26: Haarle – Angeren (1e klasse)

Rust 9-11
Uitslag 22-20

Als je over een metamorfose wilt spreken, dan hebben we dat vanavond laten zien. Wat zijn wij als ploeg veranderd, wat een strijdlust, beleving, geloof in een goede afloop. Alles kwam naar boven in dit sportieve gevecht om de punten.

Angeren een zeer goede ploeg was gebrand om de punten mee te nemen, maar dat wilden wij niet.

Vanaf de eerste minuut ontspon er een wedstrijd die tot het eind spannend bleef. We begonnen uitstekend met een voorsprong tot 3-2, daarna nam Angeren het voortouw en liep knap uit naar een 9-11 voorsprong in de rust. In de kleedkamer aangegeven dat we verdedigend erg sterk stonden en dat we in de aanval nog scherper moesten zijn. Ook zagen we dat bij Angeren er een beetje frustratie ontstond omdat ze het moeilijk hadden tegen ons. In de tweede helft liep Angeren eerst nog weg naar 10-13, maar toen kwamen wij los, 14-14, het bleef spannend, Angeren kwam nog een keer op voorsprong, onze verdediging ging op slot, op conditie de 1e fase spelen en daardoor terecht gewonnen met 22-20.

Onze opbouwrij gaf aanvallend de doorslag om Angeren op de knieën te krijgen, Iris, Maxime en Mirron, op de training nog een kopstoot gekregen waardoor ze een snee onder haar wenkbrauw had die behandeld moest worden in het ziekenhuis waren op dreef met 21 doelpunten. Waar Lisanne in de eerste helft het erg goed deed, kwam Ellen in de 2e helft die er nog een schepje bovenop deed, met uitstekende reddingen en fraaie breaks gooide.

We kijken voorzichtig naar nog een paar plekjes naar boven, maar beseffen ook dat de volgende tegenstander ons op de rem kan zetten. Het gaat goed, we zitten in een klein flowtje en zien wel waar het stopt.