2022-11-26: CVO – HHZD (1e klasse)

Verslag CVO

Gevochten als leeuwen (om maar even in de WK stemming te blijven)!🦁🦁🦁

We waren van tevoren gewaarschuwd voor het sterke HHZD. Met een volle tribune en gespannen koppies begonnen we, na een mooi doelpunt van onze pupil Esmee, aan de wedstrijd. 🤾🏼‍♀️

We kregen de flow niet voldoende te pakken. Af en toe gaven wij even gas en pakten we de voorsprong, maar telkens lukte ons dit niet om vast te houden waardoor HHZD vlak voor rust terugkwam op een gelijke stand. Het ene moment stond de verdediging als een muur en het andere moment volledige gatenkaas! 🧀

Ons spel moest stabieler in de tweede helft, echter bleef dit lastig. Voor de tribune was het ongeveer de hele wedstrijd billen knijpen. Met nog een paar minuten op de klok begon de spanning in de zaal voelbaar toe te nemen. In deze fase van de wedstrijd was HHZD de sterkere, ze wisten de voorsprong te pakken.

Nog niks aan de hand, blijven handballen… Maar, zo makkelijk is dat dan nog niet! Helaas weet HHZD hun voorsprong uit te bouwen naar 2 punten, op dat moment nog 1,5 minuut te gaan.

Je kan dan denken, shit het is gedaan of je geeft alles wat je nog hebt. Uiteraard gingen wij voor dat laatste, we scoren en het staat nog 1 punt verschil.

Maar aanval voor HHZD en nog maar een paar seconden te gaan, op de een of andere manier weten wij de bal te veroveren. Die laatste seconden gingen als volgt:

– 6 seconden
– 1 iemand in de break
– 3 tegenstanders
– overtreding
– rode kaart
– penalty voor CVO

In de allerlaatste seconde: RAAK, 21-21. 1 punt voor ons, voor nu voelt dit als een overwinning. De koppositie blijft van ons!