2022-11-26: Voorwaarts – MHV’81 (1e divisie)

Verslag Voorwaarts

Deze week hadden de dames van Voorwaarts twee wedstrijden. Afgelopen woensdag kwamen De Tukkers op bezoek voor de beker. In het begin werd een kleine voorsprong opgebouwd via drie doelpunten van Romy. Deze voorsprong werd de rest van de wedstrijd behouden. Pas in de tweede helft konden wij iets meer afstand nemen. De eindstand was 38-32, een wedstrijd met veel doelpunten en wij bekeren weer een ronde verder.

Zaterdag kwam een voor ons nog onbekende tegenstander op bezoek in Twello, namelijk de dames van MHV ’81 uit Mill. Op de ranglijst stonden zij met 1 punt net boven ons, dus gegarandeerd een spannende pot. MHV kwam goed uit de startblokken en nam meteen een 0-4 voorsprong. Een sterke openingsfase van Daimy zorgde er echter voor dat wij ook het net vonden. Via drie snelle tegenaanvallen boog zij samen met Lisa de achterstand om naar een minimale voorsprong van 9-8. De dekking begon eind eerste helft ook te draaien. Er werd compacter samengewerkt en Marloes kon hierop een aantal mooie ballen stoppen. Na de 12-10 voorsprong wist MHV wel weer langszij te komen, vlak voor het rustsignaal maakten zij de 12-12.

De tweede helft zou het erom gaan, waarin wij in de eerste fase het initiatief namen. De dekking stond als een huis. Op snelheid werden doelkansen gecreëerd en gemaakt, na een break-out van Chantal tekende Daimy met een snelle aanval voor haar 10e doelpunt, en zette de stand op 19-16. Na de 23-20 van Romy kwamen wij echter in een dubbele ondertal situatie terecht, waar MHV van wist te profiteren. Hoewel Marloes een penalty het doel uitkeek, poetsten zij onze voorsprong weg en brak er 5 minuten voor tijd een spannende slotfase aan toen zij de 23-23 maakten. Een mooi doelpunt van Silke diep uit de hoek en een onderhands schot van Romy zorgde ervoor dat wij elke keer 1 punt voor MHV uitkwamen. Na de 25-24 werd er een hele mooie aanval uitgespeeld, waarin Lisa met nog anderhalve minuut te spelen de 26-24 scoorde. Halve minuut voor tijd maakte MHV de aansluitingstreffer, maar tot gelijkspel hebben wij het niet laten komen en bleef de stand op 26-25.

Een mooie en spannende wedstrijd voor een aan ons gewaagde tegenstander die op snelheid speelde. Wij trokken aan het langste eind en houden de gewilde twee punten in Twello! Volgende week spelen de dames van Voorwaarts een uitwedstrijd op zondag 4 december, dan gaan wij op bezoek bij MEOS in Nederweert. Hiervoor zal de bus weer rijden, dus meld je snel aan!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina