2022-11-26: Bentelo 2 – Lettele (hoofdklasse)

Verslag Lettele

Op de vroege zaterdagmiddag mochten we, nog voor het avondeten, afreizen naar Bentelo. Heel wat banaantjes gingen mee in de tassen en ook het potje hars mocht deze week niet ontbreken. Bentelo speelt (als enige in de competitie) hun thuiswedstrijden met hars. Wij waren helaas niet in de gelegenheid om er mee te trainen. Gelukkig hebben we natuurlijk vorig seizoen menig wedstrijd met hars gespeeld, alleen is dat onderhand toch best alweer een poosje geleden. Al met al gaf dit een extra beetje wedstrijdspanning. We wisten dat we een kans maakten om 2 punten mee te nemen, maar dat dit ook zeer afhankelijk was van onze controle in het spelen met hars.

Afijn, na een positieve peptalk van Gert, kwamen we met goede moed de kleedkamer uit. Vlug inlopen en daarna zoveel mogelijk balcontact maken. Toen de scheids dan eindelijk de wedstrijd aan floot begonnen we in de verdediging. Als verrassing voor onze tegenstander starten we met een zeer offensieve dekking. Dit resulteerde al snel in een lekkere 0-3 voorsprong door een heerlijk schot van afstand van Bianc en 2 breaks van Kim en Marjo. De bank genoot vollop van het goede spel en was hoorbaar enthousiast. Het spel begon te leven, we hadden goede controle over de bal en hielden ons tempo hoog. Na een benutte penal door Eline stond er al vroeg in de eerste helft een score van 2-6 op het bord. Hilde wist een aantal spectaculaire reddingen te maken en met een aantal fraaie aanvallen en breaks bouwden we dankzij de goals van Kim, Narelle, Lenneke, Marjolein, Bianca en Anouk de voorsprong uit tot 8-13. Vlak voor rust schoot Amber (die eeeindelijk weer wat minuten mocht maken) de bal weer voor het eerst in lange tijd in het net. Dit gaf ontlading voor het team; allemaal blij dat we langzaam weer op haar kunnen gaan rekenen.

Met een sterk gevoel gingen we de kleedkamer in. Ruststand 9-14. De boodschap in de kleedkamer was duidelijk. Ons eigen spel vasthouden en geconcentreerd blijven spelen om foutjes met de harsbal te voorkomen. Zo gezegd, zo gedaan. Marjo prikte er na rust al snel 2 achter elkaar in. De mooie aanvallen (die we zo graag spelen) liepen lekker. Een geweldige goal van amilia uit de wissel met bianca en een kanonskogel van Anouk zette de stand op 9-19. We wisten Bentelo tot ruim 7 minuten in de eerste helft van het scoren te onthouden. Maar goed, taak was om niet te verslappen want we waren er nog lang niet. Marjolein en Narelle deelden deze gedachte en wisten allebei 2 goeie goals te scoren. Milou deed hier nog een schepje bovenop met sterk keeperswerk.

Met 13-23 op het scorebord durfden we er steeds meer in te geloven. Zou ‘t dan nu echt…? De goals bleven komen en onze voorsprong werd groter. Anouk en bianca waren vanuit de opbouwrij goed op schot. Eline wist in ondertal een afstandschot erin te gooien en besloot de wedstrijd in de laatste paar seconden met een goal vanaf de cirkel. Eindstand 17-29.

De blijdschap was groot. Eindelijk 2 volle punten, en dat tegen een tegenstander die beter bekend is met het harsspel. We hebben als een team geknokt voor de punten. Iedereen speelde een goeie wedstrijd. We hebben genoten van het spel wat we hebben laten zien en hopen dit volgend weekend weer te kunnen doen in de thuiswedstrijd tegen RSC.

(Marjolein 6, Eline 6, Bianca 5, Anouk 4, Narelle 3, Kim 2, Lenneke 1, Amilia 1, Amber 1)