2022-11-26: Overwetering – Broekland (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Haaa mensen,

Gisteravond stond de derby tegen Overwetering op het programma. Zoals gebruikelijk bij de uitwedstrijd in Olst maken Merel en Yara krachtvoer voor het team. Met de wedstrijd van woensdag nog in de benen, konden we dat krachtvoer ook wel gebruiken.

De wedstrijd begon: een pegel van Lauri, 0-1. Dat is een lekker begin. Dit lekkere begin was van korte duur: 2-1. Snelle tegenaanval, bal van Isabel naar Lois en het is weer 2-3 voor ons. Hierna werd het een erg moeizame wedstrijd en kwamen we 6-4 achter. Door goals van Maud en wederom Lauri bleven we nog wel dichtbij Overwetering. Dames en heren let op, showponyalarm: lange bal van Char op Yara, die de bal over de keeper lobt. 8-8. De rest van de eerste helft ging gelijk op en we gingen rusten met 12-12. Tja, dit was echt niet best. De dekking stond niet lekker en aanvallend speelden we niet scherp genoeg. Tijd om dit eens wel te gaan doen. De tweede helft begon en de dekking stond als een huis. De Broeklandse muur was weer in elkaar gemetseld. Lieke en Rowy in de punt van de dekking en Char achter de dekking stonden rete sterk. Ook aanvallend liep het beter, via Carlien, Yara en Merel werd het 13-16 en was het gaatje geslagen. Overwetering gaf nog niet zomaar op en kwam weer dichterbij. Maar daar was Lauri, ze knalde de ene na de andere bal erin. Heeft dat krachtvoer toch voor iemand gewerkt vandaag. Bij een stand van 17-22, kwam Overwetering nog terug tot 20-22 en kregen ze hoop. Wie anders dan Merel voelde zich geroepen deze hoop in de grond te stampen: 20-23. Zaak om de wedstrijd rustig uit te spelen. Uiteraard was het Lauri die onze 26e maakte wat de eindstand 23-26 maakt. Erg moeizame 2 punten in het tassie. Maarja, slechte wedstrijden moet je ook winnen.

Boyfriends van de week: Ferdi en Rémon, die ondanks hun afkomst toch voor Broekland juichten (zie foto 2).

Lynn en Wiep, bedankt voor het meedoen!

Publiek, wat heerlijk om te zien dat jullie weer massaal aanwezig waren 🧡

Volgende week nemen we het op tegen de nieuwe nummer 2 van de competitie Pacelli. Dat belooft weer wat, 19:30 in ‘t Horsthuis!