2022-11-19: Achilles – Broekland 2 (2e klasse)

Verslag Broekland 2

Ook een berichtje namens dames 2. Terwijl de oorspronkelijke tekstschrijfster gisteravond mee stond te blèren met de teksten van de toppers, waren wij klaar om een wedstrijd te gaan handballen tegen Achilles DS1 in Apeldoorn. Sommigen met een enerverende heenweg achter de rug, bedankt voor het rijden Lieke! In de kleedkamer werden wij meteen al warm ontvangen door een door wortels bestrooide kleedkamer (cadeautje van sinterklaas?).

Om 20:30 uur zouden we eigenlijk in actie komen, maar ons geduld werd nog even op de proef gesteld. Toen mochten we dan eindelijk aan de wedstrijd beginnen. In het begin ging het gelijk op. We hadden moeite om de verdediging dicht te houden en kregen veel penals tegen. Toch wisten we dichtbij te blijven doordat Aimee enorm veel ballen uit het doel wist te houden en bijna iedereen in de eerste helft al wist te scoren! Leuk weetje: eigenlijk is Aimee een veldspeelster van de A1, maar heeft dus ook een enorm talent voor keepen! We gingen de rust in met een 11-10 achterstand.

De tweede helft begonnen we niet zo sterk en kwamen we op een achterstand van 15-11. Mede door Lieke, Marloes en Sophie kwamen we weer wat dichterbij. Het was een ruige wedstrijd en het kostte veel energie om bij ons spel te blijven. Achilles liep weer wat uit en de wedstrijd leek gespeeld. Toen kwam er nog een inhaalslag van Broeklandse kant! De zusjes van der Fels besloten een paar ballen in de kruising te smijten en zo werd de spanning in de wedstrijd teruggebracht. Met nog één minuut op de klok stond het 21-20. Irene ging ervoor, werd keihard gevloerd, maar kreeg geen penalty, maar een vrije bal mee. Met nog een paar seconden op de klok moesten we afronden om er eventueel nog een gelijkspel van te maken. Lieke nam de verantwoordelijkheid, maar de bal knalde helaas tegen de paal. De stand bleef 21-20.

Woman of the match: Aimee, die het toch aandurfde om als speelster van de A in het doel bij dames 2 te gaan staan en het fantastisch deed!

Verder willen we Irene, Sophie en Lynn ook bedanken voor het meedoen en het opofferen van hun zaterdagavond!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina