2022-11-19: Broekland – WHC (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Jaaa mensen, het was weer zaterdagavond. Tijd voor de wedstrijd tegen W.H.C. dames 1. Gepositioneerd op plek 2, dus een zekere dreiging voor onze 1e plek. We begonnen zonder de kknekkie van Sharon, maar mét Rowy, die terug was van haar blessure. Iedereen met tape aan elkaar geplakt en we waren klaar voor de strijd. We begonnen de strijd voor de verandering eens prima met een 2-0 voorsprong. W.H.C was snel in de omschakeling en zo kwamen we na het eerste doelpunt van Rowy weer op een gelijke stand: 3-3. De stand bleef gelijk op gaan totdat Yara even dacht dat ze op volleybal zat en zo de lange bal van Char het doel in smashte: 7-5. Showpony. De andere showpony vandaag was Char, want poeh want stond zij weer lekker vandaag. Ook de dekking, met Lynet in het centrum, stond als een huis. Helaas maakten we de kansen niet goed af, waardoor we gingen rusten met 10-8. Opdracht voor de tweede helft: dekking zo houden en stoppen met de keeper van W.H.C. in te gooien.

Zo gezegd, zo gedaan: Isabel en Lauri zorgden voor de 12-8. Het ging er af en toe lekker ruig aan toe, met een hoop geworstel op de grond voor de bal. Beide teams blijven scoren, maar wij net iets meer. Lieke in de snelle tegenaanval en een pegel van afstand van Carlien zorgden dat de marge 5 is: 17-12. WHC kwam nog terug tot 21-19, maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar. Hoogtepunt voor Maud: na een hoop geduw en getrek jankt ze eindelijk de bal in het net: 22-19. 2 punten in de tas en 3 punten los van de nummer 2. Wij snappen het ook niet.

Wat we tijdens de training al meerdere keren hebben ervaren, maar nu ook tijdens de wedstrijden zien: de gele lijn komt omhoog. Tegenstanders wees gewaarschuwd.

Publiek wat heerlijk dat jullie er weer massaal waren vandaag! En Wiep, top dat je weer mee was vandaag!

Woensdag staat de volgende pot alweer op het programma. Dan nemen we het in de beker op tegen DSVD 2, die bovenin de tweede divisie staan. Support kunnen we dus hard gebruiken, 19:00 in ‘t Horsthuis!

Ajuus!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina