2022-11-13: ABS – Holten (1e klasse)

Verslag Holten

Holtense handbaldames moeten de winst laten aan ABS

Afgelopen zondag speelde dames 1 van Holten in Bathmen tegen middenmoter ABS.  In een goed bezette sporthal de Uutvlog begon Holten nog goed. Marloes Ulfman zette Holten op voorsprong 0-1. De eerste 10 minuten waren de beide teams nog aan elkaar gewaagd. Met name vanuit de hoek scoorde Anne Rechterschot op fraaie wijze. Ook cirkelspeelster Julia Hanevelt wist een aantal malen het net te vinden. Na 20 minuten was de stand 10-8.  Hierna kreeg ABS steeds het betere van het spel en kon de keepster van Bathmen zich ook steeds vaker onderscheiden. Ondanks twee treffers van Karlijn stond er bij rust toch 16-10 op het scorebord. Na rust probeerde de coach van Holten Janek Wyrwich door een tactische aanpassing in de verdediging de aanvalslinie van ABS te ontregelen. Even leek dit succes te hebben doordat Holten de achterstand verkleinde tot 5 doelpunten (23-18). Ook aanvallend scoorde Holten middels breakouts van Anne Rechterschot enkele keren. De onverzettelijke Ilse Klaasses was in de 2e helft ook prima ook dreef, wat resulteerde in drie doelpunten. Desondanks was ABS de betere ploeg en won deze derby dan ook verdiend 35-25. Door deze nederlaag blijft Holten op de laatste plaats staan. Dames 2 van Holten won in de Bathmense sporthal wel haar wedstrijd tegen ABS 3 27-28.  Door deze winst blijft dames 2 de ongeslagen koploper.

Komende zaterdagavond 19 november om 18:40 uur speelt Holten 1 in sporthal ‘t Mossink tegen het op de 2e plaats staande Duiven 1.

Scores Holten: Karlijn 7, Anne Rechterschot 6, Julia Hanevelt 4, Ilse Klaasses 3, Gitta Bekkernens en Aniek Wissink beide 2 en Marloes Ulfman 1.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *