2022-11-12: Cabezota HS1 – Heeten HS1 (1e klasse)

Verslag Heeten HS1

Eerste overwinning is een feit!

Zaterdag 12 november, de avondwedstrijd om 21:00 uur in het sportcomplex van de universiteit in Enschede.

Voor mij altijd een wirwar aan gangen, kleedkamers en zalen . In één van die gangen vertelde de coach van Cabezota, Fred, dat de scheidsrechter met pech onderweg stond en moest wachten op de ANWB.

Voor beide teams de vraag wanneer en hoe de wedstrijd zou beginnen. In gezamenlijk overleg was het al snel duidelijk dat we in ieder geval niet voor niets waren gekomen en wilden handballen. En ook hierin moeten we eerlijk zijn, z’n commitment met Cabezota is snel gemaakt. Eerlijk en duidelijk. Ook in de voorbereiding hebben we een prettige samenwerking en zoeken we elkaar de laatste jaren op.

We spraken af een kwartiertje te wachten om vervolgens met de wedstrijd aan te vangen met een gelegenheidskoppel van de studenten.

Complimenten voor wat betreft het initiatief en het optreden van dit gelegenheidsduo, prettig om weer eens een koppel op je wedstrijd te hebben staan. En je kunt het als speler misschien niet altijd met ze eens zijn, maar ze floten besluitvaardig.

Dank je wel Floor en Daan…Jullie stonden er!

Nu snel over naar de wedstrijd die voor ons belangrijk is. Met het aantal afwezigen een pittige klus om de eerste punten van het seizoen binnen te slepen, wat natuurlijk wel zeer wenselijk is.

Na het begin van de wedstrijd leek dit verlangen dan ook een onmogelijke klus. Heeten wilde te graag en forceerde de aanvallen. Van een 2-1 voorsprong, stevende de thuisploeg naar een 8-3 voorsprong. Heel even was Heeten de weg kwijt, bood geen weerstand bij het sterk opkomend Cabezota en liet de tegenstander tot schot komen en de cirkel vrij om aangespeeld te worden.

Maar de ploeg kwam aan het spelen, herpakte zich en bouwde de aanvallen zorgvuldig op, pakte wat systemen bij de hand en met name de opbouwers toonden initiatief, waardoor er ruimte kwam.

Ook in de dekking werd er door binnenverdedigers en middenachters hard en initiatiefvol verdedigt. Met een goede coaching van Erik die Maarten en gastspeler Bas aan stuurde kwam de flow in de ploeg. Taken werden goed opgepakt en er werd vooruit verdedigd. En natuurlijk had gastgoalie Erik hierin ook een zeer belangrijke rol. Heeten wist van 8-3 achterstand met vereende krachten naar een 8-10 te komen.

Een korte fase van onoplettendheid keken we weer tegen een achterstand aan; 12-10. En wist Tristan de aansluitingstreffer voor rust nog te maken. In de rust was het geloof dat het vandaag niet onmogelijk was om voor de punten te gaan.

Direct na rust scoorde Erik. Deze treffer werd helaas teruggefloten en bleek een cirkelovertreding, maar de felheid waarmee Heeten wilde spelen werd ten toon gespreid.

De 2e helft was een gelijk opgaand duel. Met sterk initiatief nemend optreden van de opbouwers, waaronder Bert-Jan met zijn goede drive richting de goal. Maar ook de overige opbouwers die zelf ruimte creëerden voor eigen acties maar ook met regelmaat de cirkel vrij speelde en lekker wegdraaide om tot schot te komen en ook de hoeken werden bediend. Zij kregen wel de ruimte maar niet alles werd benut.

Bij de 21ste treffer van Cabezota ging de dekking van Heeten zeker niet vrij uit. In een 1 op 1 situatie wist keeper Erik meermaals de bal sterk te weren, na de 2e terugkomende bal wist Cabezota wederom in balbezit te komen om de herkansing alsnog te benutten.

Heeten probeerde vervolgens om opnieuw een goede afstemming te vinden in het middenblok en deze sloeg over op de restverdediging. Bij het inzetten van de aanval van Cabezota had Heeten een aantal goed ingezette kruisdekkingen verzorgd door Tristan en Leo om de aanval te ontregelen. En ook het vastzetten door Tristan op de ervaren opbouwer leverde winst, hiermee werd het grootste gevaar uit de aanval gehaald.

Ook in de spannende slotfase benutte Erik zijn 3e 7-meter en bracht de stand op 22-23. Met nog ruim één minuut te spelen scoorde Heeten de verlossende treffer 23-25. En was het Cabezota die de stand na een geforceerde poging van Heeten, middels een snelle break-out met nog 20 seconden te gaan op een eindstand 24-25 bracht.

Wat een teamprestatie!

Al met al veel blije gezichten vanuit het Heeten kamp, opgelucht, strijdend, de zo fel begeerde eerste punten van het seizoen waren binnen!!

Door de hectiek van de laatste minuten heb ik het 25ste doelpunt gemist, de overige doelpunten staan op naam van Erik 7, Bert Jan 4, Tristan 4, Leo 3, Jesper 2, Maarten 2, Bas 1, Roland