2022-11-05: Holten – Haarle (1e klasse)

Verslag Holten

Geen punten voor dames 1 in doelpuntrijk duel

Afgelopen zaterdagavond speelde handbaldames van Holten tegen 100% Haarle. Het was bijna 8 jaar geleden dat deze Sallandse derby voor het laatst werd gespeeld. Mede doordat ook veel supporters uit Haarle sporthal ‘t Mossink in Holten wisten te vinden, was de tribune weer goed gevuld.

Beide teams gingen vanaf het begin de strijd aan en waren aan elkaar gewaagd. Na 10 minuten stond er dan ook een gelijke stand op scorebord 6-6. Holten speelde erg gevarieerd en scoorde veelal vanuit de hoek (Anne Rechterschot), vanaf de cirkel (Julia Hanevelt) en uit een snelle break (Marloes Ulfman). Gedurende de 1e helft nam Haarle iets meer het initiatief. Het gevolg was een ruststand van 12-14 in het voordeel van Haarle.

Na de pauze bleef Holten in deze door Palazzo gesponsorde wedstrijd ook eerst nog in het spoor van Haarle. Na 8 minuten in de 2e helft was de stand 15-16. Hierna werd Holten letterlijk en figuurlijk overlopen door het team van de Haarlese coach Willem Woudstra (stand 18-27). De prima spelende Ilse Klaasses en de uitblinkende Anne Rechterschot probeerden door fraaie treffers het tij nog te keren, maar verdedigend liet Holten te veel steken vallen. In de slotfase kon het publiek nog genieten van groot aantal mooie doelpunten. Meike Veldmaat tekende met haar score voor de eindstand van 27-34. Met liefst 61 doelpunten was dit een aantrekkelijke wedstrijd, waar de Haarlese toeschouwers uiteraard meer van genoten dan het thuispubliek.

Komende zondagmiddag 13 november om 12:30 uur spelen de Holtense dames in sporthal de Uutvlog in het naburige Bathmen tegen ABS. Om 11:15 uur speelt het dames 2 team van Holten tegen ABS dames 3.

Scores Holten: Anne Rechterschot 7, Julia Hanevelt en Marloes Ulfman beide 4, Ilse Klaasses 3, Lieke Ebrecht, Meike Veldmaat, Aniek Wissink en Karlijn allen 2, Lisan Aanstoot 1.

Verslag Haarle

Rust 12-14
Uitslag 27-34

Na de prima wedstrijd van vorige week hadden we er vertrouwen in dat we tegen Holten weer een goed resultaat zouden neer zetten.

Ik had zo links en rechts vernomen dat Holten de eerste 2 punten tegen ons wilden pakken maar daar had ik geen oren naar en dat hebben we op de training door genomen en ook nu weer droop het fanatisme er van af, zo fanatiek werd er getraind om klaar te zijn tegen Holten.

Op Sharon na waren we weer compleet en Holten heeft geen kans gehad om maar enige aanspraak te maken op de overwinning. We kwamen op voorsprong en hebben dit de hele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. In het begin hadden we het moelijk tegen de cirkelloper van Holten, maar door de verdediging om te gooien was het gebeurd en konden we rustig de voorsprong uitbreiden. Tot de rust ging het nog gelijk op maar na de peptalk in de rust gingen we los. Ook nu weer geconcentreerd verdedigen, aanvallend op 10 minuten na (te dicht in de dekking ) goed gespeeld met een sterke Iris, die de aanvallen op zet en 9 keer wist te scoren. Sterk keeperswerk van beide keepsters, die de break goed speelden en wij hier veel uit scoorden, dat is toch wat wij willen, 1e fase spelen, liepen we weg naar een tussenstand van 20-29.

We hebben aan de mee gekomen supporters van Haarle laten zien dat we groeien en we stapje voor stapje iedere week beter worden. We spelen als team, voor elkaar en met elkaar. Weer 2 punt in de pocket en BAM, volgende week HCL thuis, kom maar op.