2022-11-05: Heeten – WHC (hoofdklasse)

Verslag Heeten

Vandaag stond de 3e thuiswedstrijd op rij op de planning. Wij mochten aantreden tegen de dames van W.H.C. Zij stonden 2e op de ranglijst en wij 3e. Dat het een spannende pot zou worden, dat was vooraf duidelijk.

En een spannende pot dat werd het. Ik de eerste helft ging het de hele tijd gelijk op. Beide teams waren lekker aan het scoren en werd er snel spel gespeeld. W.H.C heeft een snel spel, waardoor we steeds scherp op de omschakeling moesten zijn. Want zodra wij de bal op het doel hadden gegooid, stonden zij al ongeveer weer aan de overkant. We gingen rusten met een gelijke stand.

In de rust bespraken we dat we scherp moesten zijn op de snelle omschakeling van W.H.C, veel beweging in de aanval moesten hebben en scherp in de afronding moesten zijn. Daarnaast moesten we er niet voor zorgen dat we gingen inkakken na de rust.

Helaas begonnen wij niet scherp en wist W.H.C een aantal snelle doelpunten te maken waardoor wij weer ik de achtervolging moesten. Gelukkig wisten wij dit recht te trekken en uiteindelijk een gaatje te slaan. We bleven geduldig spelen en gingen voor de 100% kansen in de aanval. De verdediging stond goed en Collin stond lekker te keepen. Hierdoor kon W.H.C niet meer dichterbij te komen en hebben wij een lekkere overwinning geboekt. De eindstand: 38-31. Publiek bedankt voor jullie aanmoedigingen!!

Vandaag hebben wij weer laten zien dat we er als team stonden. Volgende week spelen wij wederom tegen Broekland, dit keer voor de competitie en in Broekland. Wij gaan proberen de lijn van deze wedstrijd door te zetten naar volgende week. Hopelijk zien wij jullie weer allemaal op de tribune!