2022-10-22: Nieuw Heeten – Broekland (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Dames en heren,

Zaterdagavond reisden we af naar Nieuw Heeten, om uiteraard de 2 punten mee naar Broekland te nemen. Helaas moesten we deze zware taak zonder Carlien volbrengen, maar gelukkig hadden Isabel en Lauri haar beloofd om te winnen. Dat ze het in Nieuw Heeten wat professioneler aanpakken, bleek wel toen tijdens de warming-up een stadionspeaker onze namen ging opnomen. Met Louis Folkert en de zusjes Toink konden we aan de wedstrijd beginnen.

Onze trouwe supporters weten dat we vaak als dieseltjes op gang komen. De diesel hadden we vandaag ingeruild voor benzine. Of nee, voor elektrisch. We vlogen namelijk uit de startblokken in Nieuw- Heeten. Isabel opende de score met de 0-1. Lieke vond elektrisch rijden niet voldoende en als een formule 1 auto was ze 2x pijlsnel in de break. Ook Lynet en Merel prikten raak: 1-7. Dit overkomt ons niet vaak. Wat ons wel vaker overkomt is het welbekende dipje. Dan lijken we het gaspedaal even niet meer te vinden. En jahoor: 8-9. Even gas geven weer, en mede door 3 goals van Lynet en goed keeperswerk van Char gingen we thee drinken met een 8-15 stand.

De opdracht was simpel: gas blijven geven.

Nieuw Heeten ging uit wanhoop de hele rechterflank vastzetten. Ons Bel heeft de hele tweede helft vanaf de middenlijn bekeken. Tja, we hebben werkpaarden en sierpaarden. De nieuwe manier van verdedigen hielp niet echt, Lynet en Louis wisten het spel neer te zetten, waardoor we bleven scoren. Bij 17-24 gaven we Nieuw Heeten nog een sprankje hoop, maar deze voorsprong gaven we echt niet meer weg. Het spel werd fysieker en we hebben weer flinke klappen geïncasseerd. Daar worden we hard van zeggen we dan maar. Niet iedereen heeft dan wel gescoord vandaag, maar iedereen heeft wel de vloer van dichtbij bekeken. Rowy en Yara Toink en Isabel scoorden nog uit de break. Maud knalde er van afstand ook nog een kanonskogel in. Helaas lieten we het gaspedaal al iets te vroeg los, waardoor de eindstand 22-30 werd. Niet de beste pot, wel 2 punten.

Volgende week komt Lettele op bezoek. 19:30 in ‘t Horsthuis. Tot dan!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina