2022-10-22: Holten – Huissen (1e klasse)

Verslag Holten

Veel strijd maar net geen punten voor handbaldames!

Afgelopen zaterdagavond speelde dames 1 van handbalvereniging Holten in sporthal ‘t Mossink tegen Huissen. De 1e twee wedstrijden van Holten in deze nog prille competitie gingen maar nipt verloren. Dus er was vertrouwen om tegen deze geroutineerde tegenstander toch punten binnen te halen.

In deze door Tastoe gesponsorde wedstrijd begon Holten uitstekend door twee fraaie treffers van cirkelspeelster Julia Hanevelt.  Het eerste kwartier was er weinig krachtverschil tussen de teams en gelijke stand van 5-5 was dan ook de juiste afspiegeling van de wedstrijd. Mede door een wat mindere dekking in die fase kreeg de Holtense goalie Jo-Anne Koopman geen vat op de Huissense afstandsschoten en nam het degelijk spelende Huissen een kleine voorsprong 6-8.

De scheidsrechter gaf beide teams de nodige strafworpen en verder tijdstraffen aan Huissen. Om ondertal in de aanval te voorkomen haalde de Huissense coach haar keeper meerdere malen van het veld. Gitta Bekkernens profiteerde hier goed van door de bal snel in het lege doel te gooien: 9-9. Ondanks de door Marloes Ulfman en Karlijn benutte strafworpen, ging Holten de rust in met 11-14 achterstand.

Na de pauze bouwde Huissen de voorsprong uit tot 15-21. Door scores van onder meer een sterk spelende Anne Rechterschot en Lisanne Aanstoot verkleinde Holten de achterstand tot 21-22. In de spannende slotfase probeerden de Holtense dames nog een punt uit deze wedstrijd te slepen, maar de dames uit Huissen speelden de wedstrijd geroutineerd uit. Eindstand 22-24.

Komende zaterdagavond 29 oktober spelen de Holtense dames hun 2e uitwedstrijd. Deze wedstrijd tegen het hogergeplaatste Angeren begint om 20:20 uur.

Scores Holten: Julia Hanevelt en Anne Rechterschot beide 5, Marloes Ulfman 4, Gitta Bekkernens en Karlijn beide 3, Lisan Aanstoot en Lieke Ebrecht beide 1.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina