2022-10-08: Heeten – Nieuw Heeten (hoofdklasse)

Verslag Heeten

Vroeg in het seizoen spelen wij al een derby en wel tegen onze buurvrouwen uit Nieuw Heeten. Wij waren gebrand om te winnen, vooral na de slechte wedstrijd van afgelopen donderdag.

De verdediging van Nieuw Heeten stond offensief en hier hadden wij in het begin moeite mee. Wij liepen ons te snel stuk op hun verdediging doordat we te snel onze stuit gebruikten. Aan het eind van de eerste helft wisten wij hier beter mee om te gaan door meer beweging te hebben in de aanval. Hierdoor kwam er meer ruimte voor de opbouwers of werden juist de hoeken of de cirkel vrij gespeeld. Wij gingen rusten met een stand van: 17-13.

Het was zaak om dit vast te houden en niet in te kakken in de tweede helft. Scherp uit de kleedkamer, dat was de opdracht.

Gelukkig was dit het geval en wisten we na een stand van 19-15, zeven keer achter elkaar te scoren. Deze voorsprong wisten wij de hele 2de helft vast te houden en zelfs uit te breiden. Het gevarieerde spel van de eerste helft, hebben wij ook laten zien in de tweede helft. De verdediging stond goed, waardoor Nieuw Heeten er bijna niet meer door heen kwam. Hierdoor heeft Nieuw Heeten ook maar 7 keer weten te scoren in de tweede helft. De eindstand was 38-20.

Wij hebben een mooie wedstrijd laten zien voor een volle tribune. Volgende week zijn wij een weekje vrij en wij spelen op 22 oktober. Dan spelen wij weer een derby en dit keer tegen Lettele in Bathmen om 19.30 uur. Tot dan!

Verslag Nieuw Heeten

Dit weekend was het weer tijd voor dé derby van het seizoen tegen Heeten. Dit zijn altijd leuke en spannende wedstrijden waar beide teams gebrand zijn om te winnen!

De wedstrijd startte zoals andere derby’s waarbij we om en om scoorden en de stand gelijk op liep van onder andere 3-3 naar 10-10. Verdedigend stonden we aardig en aanvallend wisten we ook het net te vinden. Vlak voor rust wist Heeten net iets verder weg te lopen door slordigheden aan onze kant, dit resulteerde in een ruststand van 17-13.

De tweede helft had helaas niks meer weg van een echte derby. Verdedigend pakten we nauwelijks meer aan, we gaven weinig weerstand en werden op deze manier soms compleet overlopen door onze buurvrouwen. Als je aanvallend dan blijft scoren, dan kan het verschil nog beperkt blijven. Helaas kregen we aanvallend ook steeds meer moeite om tot scoren te komen en maakten we veel technische fouten, hierdoor kon Heeten eenvoudig bij ons weg lopen. Het lukte ons niet meer om de draad op te pakken wat resulteerde in een eindstand van 38-20.

Helaas zat er deze keer niet meer in voor ons. De thuiswedstrijd zullen wij er weer alles aan doen om het weer een echte derby te laten worden! Publiek bedankt voor jullie komst!