2022-10-02: Duiven – ABS (1e klasse)

Verslag ABS

Na een lange autorit van 70 minuten met de nodige hindernissen (A50 was afgesloten) werd het zaalseizoen van Dames 1 geopend tegen het gepromoveerde Duiven. Bij Dames 1 zijn er 4 nieuwe speelsters in vergelijking met vorig seizoen: Pleun Willemink en Eline Jansen (beiden uit de jeugd), Indy Slinkman en “good old” Romy van Zijl (doorgeschoven uit Dames 2). De wedstrijd kwam moeizaam op gang wat resulteerde in een stand van 1-0 na 10 minuten. Dit kwam mede doordat ABS diverse malen het houtwerk raakte en slordig was bij het aangooien in de “break out”. Ook de keepster van Duiven speelde een goede pot. Geleidelijk aan werd Duiven sterker en sterker. Ze scoorden er lustig op los. Dit resulteerde in een 11-8 ruststand.

Ook in het eerste gedeelte van de tweede helft een soortgelijk beeld. ABS liep achter de feiten aan en Duiven speelde zich soepel naar een 15-9 voorsprong. Dat leek “kat in het bakkie” voor Duiven maar Dames 1 rechtte gelukkig de rug. In de aanval kwamen de hoekspeelsters Indy Slinkman, Kim Meijerhof en Lissa te Riele steeds beter op dreef en scoorden menig doelpunt. Met nog 10 minuten te gaan was de stand teruggebracht naar 20-18. ABS rook bloed en ging door met de jacht op de gelijkmaker of zelfs meer. Met nog 1 minuut te gaan was de gelijkmaker er: 21-21. Daarna was er ook weer snel balbezit voor ABS. Zal Dames 1 toch nog gaan winnen? Hilde in ’t Hof kwam enkele seconden voor het einde van de wedstrijd vrij voor de keepster, maar werd daarbij wel zwaar gehinderd door een speelster van Duiven. De keeper bracht helaas redding op haar schot. Iets later volgde het eindsignaal. Al met al een zwaarbevochten punt gehaald, knap werk!

Aanstaande zondag speelt ABS thuis tegen Ha-STU 1 om 12.30 uur in sporthal De Uutvlog. Kom kijken en moedig ze aan naar de overwinning!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina