2022-10-02: Kwiek HS1 – Heeten HS1 (1e klasse)

Verslag Heeten HS1

Valse start voor de heren van PLUS Severijn Heeten tegen Handbalvereniging Kwiek: 38-20 (19-11)

Na een prettige voorbereiding afgewerkt te hebben ging Heeten met vertrouwen op pad en reisde af voor de start van de competitie, de eerste uit naar Hoogeveen.

Als beide teams lekker op dreef zijn kan het goede weerstand geven aan elkaar en zou een gelijk opgaande strijd het beste van elkaar naar boven halen om te kijken wie er aan het langste eind trekt. Niets was vandaag minder waar..

Heeten had een slechte dag. Lag het aan een andere aanvalswijze die de coach het team voor de befinfase oplegde en kon het daar niet mee uit de voeten of was het het beangstigde spel, die Heeten zichzelf opdrong of voortkwam door het niet optreden van de scheidsrechter?

De beginfase was van Heetense kant geforceerd; geen tijd nemen voor een brede, op afstand houdende, aanvalsopzet met druk en snelle passing . Omdat het de afstand en de tijd er niet voor nam de tegenstander uit te dagen door actie en te wachten op de openingen.

Heeten speelde niet vrij uit door op onvoldoende afstand tegen een toch fysiekere spel van kwiek waarbij de scheidsrechter geen controle had over de wedstrijd.

Van 10-9 liep Kwiek uit naar een kleine voorsprong 13-10 en in de laatste fase van de eerste helft laten we ons overlopen. Kwiek gaat van een 13-10 voorsprong, door 5 breaks op rij te scoren naar een 18-10 stand en gaan de rust in met een 19-11 stand.

In de rust bespreken we waar het mis gaat en spreken we verbetering uit. Ook de 2e helft startten we onze eerste aanval met balverlies. Het lukt niet om vrij uit te kunnen spelen, veel balverlies, persoonlijke fouten, mindere keuzes, we komen niet af van het het “net niet gevoel”.

Bevreesd voor het fysiekere verdedigingswerk van de tegenstander, waarbij de scheidsrechter naar onze mening daar te weinig controle op uitoefende en bang dat de wedstrijd zou escaleren? Gaven we vandaag niet thuis, of hadden we teveel moeite om het afgesproken spel te spelen?

Door welke reden dan ook, of door vele redenen heeft Heeten niet zijn spel kunnen spelen en speelde het onder zijn niveau. Eindstand 38-20.

Op naar de volgende wedstrijd!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina