2022-10-01: Voorwaarts – VZV 2 (1e divisie)

Verslag Voorwaarts

Het was weer tijd voor een heerlijk avondje handbal met als tegenstander VZV dames 2. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden want de dames van VZV hadden nog geen punten laten liggen.

VZV begon de wedstrijd sterk, wij konden de eerste paar minuten nog wel bij blijven, maar na iets meer dan tien minuten hadden zij toch een gat van vier doelpunten geslagen. Na een korte time out waar Rob ons wat moed in gepraat had gingen we er weer vol tegenaan. Het gat van 4 werd steeds kleiner en op een gegeven moment maakte Jill zelfs de gelijk maker. Een cruciale redding van Brigitte voorkwam dat VZV weer op voorsprong kwam. Met nog 7 minuten te gaan in de eerste helft bleef het gelijk op gaan. De ruststand was 12-12.

Wij begonnen erg sterk aan de tweede helft. Met meerdere doelpunten van Romy en Keyara liepen wij uit naar 18-14. Romy had een goede kans, deze werd gestopt door de keepster van VZV, maar Chantal kon de rebound er mooi in schieten waardoor wij het verschil zelfs naar 5 brachten. Daarna kwam een iets mindere fase van ons. VZV wist vier keer achter elkaar te scoren en bracht het verschil weer terug naar 1.
De laatste tien minuten waren aangebroken. De spanning was om te snijden, maar de meiden op het veld hielden hun hoofd koel. Het was erg mooi om te zien dat onze bank en het publiek de hele tijd achter het team stond. Hierdoor konden we door doelpunten van Lisa, Chantal en Daimy toch weer een gat slaan van drie en deze wisten wij ook te behouden. De wedstrijd is uiteindelijk geëindigd in 27-24 en dus houden we de punten in Twello!

Volgende week staan er twee wedstrijden op het programma. Eerst op donderdag de bekerwedstrijd tegen Bentelo en zaterdag spelen wij in Amsterdam tegen VOC 2.

Scores: Romy: 6x, Daimy: 5x, Lisa: 5x, Keyara: 4x, Chantal: 3, Aniek: 2x, Jill: 2x