2022-10-01: RSC – Broekland (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Zaterdag 1 oktober. Het was matchday. En wel de eerste van de competitie. Dat onze coach er klaar voor was werd duidelijk door het bericht: “GOOD MORNING, the coach is back !!!!”. Raymond had er in ieder geval zin in. De groepsapp bleef redelijk tam na dit bericht. 🤡 Voor de verandering vertrokken we deze keer naar het oosten en wel naar Weerselo. Wedstrijdjes spelen in de provincie bevalt ons toch beter. We werden met een warm welkom ontvangen door heerlijke frituur lucht. Verstand op 0, frituur op 180. 🍟

Genoeg geluld, door naar de wedstrijd. We begonnen als een stel nerveuze veulentjes aan de wedstrijd. Misschien kwam dit doordat het doel nog niet goed vast stond. Het doeltje werd vastgezet en we konden weer door. Tot 10-10 ging het gelijk op, maar toen kwamen we los. Lauri, Maud, Merel en Yara: 10-15. Het gaatje was geslagen. 🔨 We speelden in het blauw, dus het leek Merel een mooi idee om haar armen dezelfde kleur te geven. Onze Char probeerde nog een bal te vangen met haar pens en heeft inmiddels een blokjesbuik. Van de blokjes van de bal. Goed met het 19e doelpunt afkomstig van Lynet, gingen we de rust in met 15-19. De beer was geschoten, maar we mochten de huid nog niet verkopen. 🐻 Tip van Raymond: de voorsprong hoeft niet te snel uitgebouwd te worden. Adviezen van een coach zijn er om niet opgevolgd te worden: Rowy en Carlien zorgden voor een 16-24 stand. De dekking stond as ‘n huus en de ballen vlogen aan de overkant het netje in. Char stopte penals, de snelle tegenaanvallen liepen lekker. Lieke hing even de ballerina uit en maakte een pirouette in de break. 🤸‍♀️ Was gewoon een prima potje. Eindstand: 20-32. De beer is geschoten en het vel is verkocht. We staan op de eerste plaats, dat vonden we het vermelden wel waard. 🏆

De blokjesbuiken zijn verleden tijd door de bittergarnituur die we van de coach kregen. Die trainen we er morgen wel weer af bij de broekstaclerun. (Supporten mag!!!)

Boyfriend van de week: Sytze, onze enige supporter vandaag.

Ook complimenten aan de scheidsrechters die uitstekend floten!

Woensdag is het alweer tijd voor de volgende: een bekerwedstrijd tegen Bentelo DS2. 19:00 in ‘t Horsthuis. Bij zijn = meemaken.

Ajuus!! 😘

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina