2022-10-01: Stevo – LHC (hoofdklasse)

Verslag LHC

Half augustus kwamen de dames van Auto van Ewijk/LHC 1 weer bij elkaar om voor te bereiden op de seizoenstart. Verschillende oefenwedstrijden werden gespeeld en ook de trainingsdag mocht niet ontbreken. Na vorig seizoen alle wedstrijden gewonnen te hebben in de eerste klasse, werd het kampioenschap met de bijbehorende promotie binnen gehaald en starten de dames dit seizoen in hoofdklasse A. Hoofdklasse A bestaat uit veel nieuwe, onbekende tegenstanders uit Twente en Drenthe en een aantal bekende Sallandse derby’s.

Afgelopen zaterdag 1 oktober stond de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen Stevo 1 uit Geesteren. Een interessante tegenstander, aangezien zij vorig jaar als tweede geëindigd zijn in hoofdklasse A. Daarbij ook een onbekende tegenstander, dus de opdracht voor deze wedstrijd werd ons eigen spelletje spelen. Het eerste doelpunt werd gescoord door Auto van Ewijk/LHC, maar het was wennen aan de bal en de tegenstander. Stevo speelde met een sterke opbouwrij, welke ook nog eens graag naar de cirkel zocht en anders de hoeken vrij speelden. De gehele eerste helft werd constant tegen een kleine achterstand aangekeken en kwamen de dames van Auto van Ewijk/LHC niet dichterbij dan gelijkspel. De ruststand was 15-13 in het voordeel van de dames uit Geesteren.

De tweede helft kwam de aanvalsmachine van de dames uit Lemelerveld niet op gang. Stevo mocht uitlopen tot 5 doelpunten verschil met een stand van 21-16 tot gevolg. Maar de dames van Auto van Ewijk/LHC gaven niet op. Harder werken in de dekking, zuiniger omgaan met de bal en kansen benutten. Stapje voor stapje werd het verschil kleiner en kwam het geloof en de beleving van de wedstrijd terug. Een minuut voor tijd kwam de gelijke stand van 24-24 op het scorebord, maar de dames van Stevo wisten vlak voor het eindsignaal de 25-24 te scoren.

Helaas geen punten, maar wel een wedstrijd waaruit veel leer kan worden gehaald voor de komende week. Dinsdagavond 4 oktober 19:45 staat de bekerwedstrijd tegen Navique/SVBO 1 in sporthal Heidepark op het programma. Zondagmiddag 9 oktober om 12:35 komt SDOL 1 in Lemelerveld op bezoek om de te strijden in de eerste derby van het seizoen. Bij beide wedstrijden kunnen de dames uiteraard support gebruiken, dus wees welkom! Ook willen we nog even stil staan bij de week van de scheidsrechter, want zonder scheids geen wedstrijd. Alle scheidsrechters, bedankt!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina