2022-10-01: Holten – HHZD (1e klasse)

Verslag Holten

Debuterend dames 1 moet in slotfase buigen voor HHZD

Afgelopen zaterdagavond maakte dames 1 van handbalvereniging Holten haar debuut in de 1e klasse van het Nederlands Handbal Verbond. De opponent was het dames 1 team van AH van de Worp/HHZD uit Heino, dat al vele jaren uitkomt in deze klasse. In deze door Bie Toontje gesponsorde wedstrijd had coach Janek Wyrwich van Holten gezorgd voor een uitgebreidere bank, zodat er meer gewisseld kon worden, omdat de verwachting was dat het tempo in de 1e klasse hoger lag.

Dit bleek meteen op waarheid berust, want HHZD ging furieus van start en nam al snel een 1-5 voorsprong. In die fase Holten leed Holten veel onnodig balverlies. Langzamerhand begonnen de Holtense dames te wennen aan dit hogere niveau. Na 15 minuten verkleinde Holten de achterstand tot 7-8 door o.a. door doelpunten van Gitta Bekkernens (afstandsschot), Arnica Udema (uit de hoek) en Marloes Ulfman (penalty). Ondanks een mooie break out van Anne Rechterschot en een afstandsschot van Ilse Klaasses brak de rust aan met de stand van 11-16 in het voordeel van de Heinose dames.

Na de pauze pakte HHZD haar goede spel weer op en leek op een zekere overwinning af te stevenen, maar daar dachten de Holtense dames toch heel anders over. Er ontspon een spannende en mooie Sallandse derby, waarbij Holten steeds meer tegengas gaf. Een afstandsschot van Lieke Ebrecht, een schot van Luca Veltmaat vanuit de hoek en break out van Julia Hanevelt leverden 3 doelpunten op en plotsklaps stond de stand gelijk 21-21.

De slotfase was toch weer voor het net iets betere HHZD en dat leverde uiteindelijk de winst op voor de Heinose dames: 23-26. De Holtense dames kunnen echter terugkijken op een prima 2e helft.

Komende zaterdagavond 8 oktober spelen de Holtense dames hun 1e uitwedstrijd. Deze wedstrijd tegen de volstrekt onbekende tegenstander namelijk HCL dames 1 uit Groessen wordt gespeeld in Duiven. Aanvangstijdstip is 19:00 uur.

Scores Holten: Gitta Bekkernens 6, Lieke Ebrecht 4, Julia Hanevelt en Ilse Klaasses beiden 3, Anne Rechterschot, Marloes Ulfman en Luca Veldmaat allen 2, Arnica Udema 1.