2022-04-26: Minerva – Heeten-Schalkhaar (1e klasse heren)

Verslag Heeten-Schalkhaar

Dinsdagavond 26 april 2022, een doordeweekse inhaalwedstrijd, op naar Gaanderen. Niet compleet, maar met “gastspeler” Aldo. Om 20:00 uur start een toch belangrijke wedstrijd!!! Bij winst kunnen we een aantal plekken stijgen op de ranglijst. Al is deze door het aantal ongelijke wedstrijden en niet meer te spelen en niet ingeplande wedstrijden een vertekend beeld. Maar toch, uit de gevarenzone, weg van de onderste plekken, geeft een prettig gevoel. Laat dit ook uitgerekend het doel zijn van vandaag. Maar ook voor onze concurrent, de tegenstander Minerva; Een jeugdig team, met ook voor het volgend seizoen groei en aanvulling van het A-team, dus toekomst.

En ja, je leest het al jonge gasten ….vol gas geven dus. Snelheid voor hun breaks, hun midden uit. Ook de aanvalsopzet met af en toe de consequenties van “snelheid”. Een systeem genoemd Cambodja, gebruikmakend van de sper in het midden waarbij er gelanceerd wordt voor een mooie loopweg en de afwerking in het midden. Al met al voor ons als doorsnee een meer ervaren team moeten we ons flink geven om vervolgens te temporiseren en georganiseerd op te zetten en tijdig de organisatie in de dekking op te kunnen pakken en de opkomende aanval vast te zetten.

Minerva opende de wedstrijd met 1-0 na een 2-2 gelijke stand hebben de Heeten mannen er keihard aan gewerkt om de rest van de wedstrijd op voorsprong te blijven. Af en toe liep Heeten iets verder uit maar kon Minerva met hun snelheid steeds de aansluiting vinden en in hun kielzog blijven.

Minerva probeerde door hun fanatisme en luidjuichend scoreverloop, met net voor rust nog een opstootje, er alles aan te doen om Heeten uit de wedstrijd te halen. Ruststand 17-18

Al bleef het met wat offensievere dekkingsvormen en veel ruimte en mogelijkheden erachter, soms moeilijk om elkaar te begrijpen, te bereiken en elkaar in de juiste positie te brengen voor de afwerking. De wedstrijd bleef spannend. (31-32)

Heeten bracht een eind aan alle dromen door met een sterk en zeer overtuigend slotoffensief in de aanval de wedstrijd op slot te gooien. Wissels, open doelkansen en een mooie save van keeper Marc op het juiste moment door het stoppen van een break.

Het resulteerde in de overwinning 32-35. Wederom 2 belangrijke punten. Topscorers in dit duel: de nummer 5 van Minerva en van Heeten Mart Hofman. Beiden schoten 11 keer raak en beschikten over veel energie.

Kom zaterdagavond naar onze thuiswedstrijd. Dan spelen we om 19:00 uur tegen koploper Nijmeegse Studenten Zaalhandbal Vereniging Ha-Stu heren 2.Wij genieten op deze koningsdag nog even na van deze belangrijke behaalde overwinning

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina