2022-04-23: Overwetering – Broekland (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Vier punten in the pocket

Op 23 april stond de derby tegen Broekland op het programma. Om 17:45 uur hadden wij ons verzameld in de Hooiberg. Bij iedereen was de spanning van de gezichten af te lezen, omdat wij natuurlijk niets anders wilden dan deze avond winnen van Broekland. De vorige wedstrijd hebben wij gewonnen met 19-24! Tijdens de voorbespreking hebben wij de verschillende soorten verdedigingsvormen van Broekland met elkaar besproken en overlegd hoe wij hier mee om moesten gaan en welke wissels wij bij welke verdediging moesten gaan lopen.

Eerst mochten onze pupillen Eva en Imke het goede voorbeeld geven door 2 mooie doelpunten te maken! Deze wedstrijd sloten Kyara en Karen uit dames 2 bij ons aan. Om 19:00 uur klonk het fluitsignaal. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk tegen elkaar op en scoorden wij om de beurt. Zowel wij als Broekland wisten de mooi vrijgelopen wissels goed af te maken. In de rust stond het dan ook 13-12. Het bleef steeds maar erg spannend.

In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en hebben wij tegen elkaar gezegd dat we door moesten blijven gaan met wat we aan het doen waren, maar dan nog feller te zijn in de balonderscheppingen bij balverlies die Broekland maakte wanneer zij kort bij ons op de verdediging aan het handballen waren.

De tweede helft begon en het begin van deze helft was erg spannend. Pas later in de tweede helft wisten wij onze voorsprong verder uit te breiden. Zelfs wanneer wij door een 2 minuten tijdstraf met 5 man in de verdediging stonden kon Broekland er maar lastig doorheen komen. In de laatste 5 minuten wist Fenna vanuit de hoek nog drie doelpunten te maken en toen wisten wij dat de wedstrijd besloten was. Wij hebben ook deze derby gewonnen met 25-20!! Hierna gingen wij de kantine in om deze, maar ook de vorige overwinning te vieren! 4 punten in de pocket!

Pupillen: Eva Isfordink & Imke de Bruin
Speelster van de wedstrijd: Fenna Nijland

Verslag Broekland

Mensen, mensen,Het gaat ons niet bepaald voor de wind de laatste weken. De eerste derby tegen Overwetering ging onnodig verloren en het plan dit afgelopen zaterdag goed te maken verliep ook niet best. Na een goede portie krachtvoer, gemaakt door Merel en Yara, vertrokken we op de fiets naar de Hooiberg. Keer wat anders dan die eindeloze busreizen.

Ons moeke Isabel maakte haar rentree en was gelijk in de eerste minuten belangrijk door een penalty voor ons te veroorzaken. Zo zien we het graag. De rest van de eerste helft was het stuivertje wisselen, wat uiteindelijk resulteerde in een ruststand van 13-12. Ook de tweede helft ging gelijk op, tot 16-16. Foei wat was het spannend. Toen liep Olst uit naar 19-16 en potverdorie, we kregen de bal maar niet het netje in. Eindstand: 25-20. Mooi klote.

De derde helft was uiteraard wel voor ons, maar helaas verdienen we hier geen punten mee voor de competitie. Anders waren we natuurlijk met 2 vingers in de neus kampioen geworden.

Over de stand in de competite gesproken, het wordt nog billen knijpen, want de degradatiestreep komt angstaanjagend dichtbij. Achja wij zeggen maar zo: liever strijdend ten onder gaan dan vrijwillig degraderen. 🤪🤪

Support kunnen we de komende weken keihard gebruiken. Zondag 1 mei mogen we weer: Aalsmeer uit, 12:20. Lekker met het bussie, dus stuur ons een berichtje om gezellig mee te gaan! Ajuus!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina