2022-04-23: Heeten-Schalkhaar – UGHV 2 (1e klasse heren)

Verslag Heeten-Schalkhaar

Zaterdagavond 23 april rond de klok van acht, we weten wat ons te wachten staat. Bezig met een goede warming up waarbij we gebruik kunnen maken van de zaal i.v.m. de afgelaste wedstrijd van Handbal Heeten dames 1

Anders dan de laatste weken start Heeten verdienstelijk. Scherp en overtuigend uit de startblokken (4-0, 7-2, 9-4) in de opening ging de bal op tempo rond en kwamen de doelpunten vanaf verschillende posities. Door de afwezigheid van Marc waren het Erik Muller en Martijn Ogink die de positie in het doel waarnamen.

Erik startte de klus met volledige overgave en hield in de beginfase het doel schoon. Dit zorgde voor vertrouwen en groei in de dekking. Altijd fijn als de tegenstander nog vers in je geheugen zit (de uitwedstrijd was op 10 april). We konden hier goed op anticiperen. Dit uitte zich in een goede samenwerking in de dekking, er werd gecommuniceerd, wat noodzakelijk is, maar wel eens vergeten wordt in het vuur van de strijd.

Helaas moest Quido, die in de openingsfase al lekker in de wedstrijd zat, door een spierblessure van het veld. Gelukkig hadden we voldoende spelers om de opdracht van vandaag waar te maken. Ook bij instroming van de eerste wissels bleef Heeten tot scoren komen en stond de dekking scherp (13-8). Door aan het eind van de eerste helft een aantal aanvallen zelf niet te scoren en minder gefocust te zijn gaven we UGHV het gevoel om er een schepje bij bovenop te kunnen doen en de aansluiting te vinden. Een slordige en onnodige fase van Heeten (13-12). Gelukkig wist Heeten zich voor rust nog te herpakken en bracht de rust stand naar 17-13. Zowel aanvallende als verdedigende aandachtspunten werden besproken. We sloten af met de conclusie dat we een lekkere pot aan het spelen waren.

Ook de tweede helft, met de wisseling van de keeper startte net als de eerste helft Heeten met de volle overtuiging. Opbouwers bleven druk zetten, cirkels en hoeken werden vrij gespeeld. Ook de break werd goed benut. (22-13, 24-14). Toch kreeg Heeten een moeilijke periode in de wedstrijd toen UGHV koos voor een offensievere dekking. Te weinig beweging zonder bal, de aanval verstoorde en een passende oplossing was ver zoek. Dit resulteerde in balverlies en kansloze acties. Gelukkig liepen we hierdoor verdedigend geen extra schade op door mooie reddingen van Martijn. We kwamen niet tijdig terug, pakten de balbezitter niet tijdig aan om de dekking in het achterveld te organiseren er was chaos! Gelukkig was de wedstrijd al gespeeld en winnen we met een overtuigende zege van 31-23. Maar deze onrust was wel een smetje op een mooie teamprestatie!

De hoeken Jesper en Tristan hebben beiden maar liefst 7x kunnen scoren. Een persoonlijke prestatie maar ook zeker een teamprestatie door de druk sterk op het midden te leggen en door passverlening de vrije ruimte te bereiken.

Scheidsrechter Altena was duidelijk in zijn beslissingen. Al had hij een aantal keren het eventuele voordeel af kunnen wachten. Maar zeker had hij een aandeel in het neerzetten van een aantrekkelijke wedstrijd, wat iedereen ten goede komt.

We hebben de supporters en onszelf op een vermakelijke wedstrijd getrakteerd. Ook langs de zijlijn heb ik het echt naar mijn zin gehad; een mooie overtuigende overwinning. Mannen bedankt!