2022-04-11: US – Lettele (2e divisie)

Verslag Lettele

Een midweekse wedstrijd in Amsterdam, dat hebben we nou ook niet vaak. Met verschillende carpoolplaatsen en geïmproviseerde vertrektijden kwamen wij op een schappelijke tijd in Amsterdam aan. Dat onze warming-up hierdoor 5 a 10 minuten korter was deerde ons niet veel. De tegenstander begon immers nog later met warmlopen.

In het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat het niet zo eenvoudig zou worden als een aantal weken geleden in Bathmen. Er moest weer gewend worden aan de hars, wat zorgde voor de nodige opstartproblemen. Bijna traditiegetrouw was het eerste doelpunt dat we tegen kregen een penalty. De scheidsrechters beginnen de laatste wedstrijden gelijk vanaf de 1e seconde met ‘ scherp’ fluiten en dit werd gedurende de wedstrijd consequent doorgezet, waardoor een aantal speelsters de tweede helft op scherp stonden. De eerste helft was U.S. net de bovenliggende partij, maar wij konden toch redelijk goed bijblijven. Af en toe was het steuntje in de rug van ons publiek wel fijn (toch bijna 2x zoveel als het publiek van U.S., dit zegt overigens weinig over de aantallen). De ruststand was 18-16.

U.S. wist goed gebruik te maken van onze offensieve dekking, waardoor we zowel tegendoelpunten als tijdstraffen kregen. Uiteindelijk zijn we compacter gaan verdedigen en wisten we gedurende de tweede helft verassend dichtbij te komen. Bij een stand van 32-31 was het toch even weer billen knijpen voor beide ploegen. In een poging van alles of niets, wilde het helaas net niet lukken en gooide U.S. de laatste ballen er in (inclusief laatste bal op/in/voor/na de zoemer). Eindstand 35-31.

Hopen dat er zaterdag meer valt te halen in de hoofdstad. Dan spelen we tegen de rode lantaarndrager. Belangrijke punten te verdienen dus!

P.S. de doelpunten moet ik u helaas schuldig blijven. Wat moeten we toch ook zonder teambegeleidster?! Volgende keer is Cilia er gelukkig weer bij.