2022-04-09: Angeren 2 – Holten (2e klasse)

Verslag Holten

Na grote uitzege maakt Holten zich nu op voor het kampioenschap

Afgelopen zaterdagavond speelde dames 1 van handbalvereniging Holten in het Gelderse Gendt tegen het laag geklasseerde Angeren 2. In de beginfase kon het in oranje geklede team uit Angeren de dit keer in het zwarte geklede Holten nog enigszins tegenstand bieden. Na 10 minuten was de stand 4-5 in voordeel van Holten. Daarna paste Holten steeds meer de fast break toe en verschalkte Karlijn Hoogveld de keepster van Angeren met een prachtige boogbal. Ook in het vervolg van de wedstrijd liet Karlijn Hoogveld zien dat ze zich weer even “thuis” voelde. Zij speelde enige jaren geleden nog voor Angeren 1. Op de afstandsschoten van opbouwspeelster Ilse Klaasses had de goalie van Angeren ook geen vat en zij bracht de tussenstand op 9-17. Gitta Bekkernens bracht de ruststand op 10-22, waarbij de wedstrijd in feite al beslist was.

Na de pauze liet uitblinkster Lieke Ebrecht haar spelinzicht en scorend vermogen zien. Zij bracht de tussenstand op 20-37. Gezien het aantal tegentreffers kon het verdedigend wel iets beter. Hoewel dit nauwelijks lag aan de goed keepende Holtense Jo-Anne Koopman. Tegen het eind van de wedstrijd ging Holten op jacht naar meer doelpunten. De hoogste score van Holten dit seizoen in een wedstrijd was tot nu toe 39 treffers. In de slotfase lieten de meest productieve spelers van Holten te weten Julia Hanevelt, Karlijn Hoogveld en Anne Rechterschot zich gelden met fraaie doelpunten. De eindstand op het scorebord was dan ook 22-41.

Door deze overwinning kan de Holtense koploper op donderdagavond 21 april in Raalte al kampioen worden. Holten speelt dan tegen PCA/Kwiek 3, de huidige nummer 2 op de ranglijst. Het aanvangstijdstip van deze wedstrijd in sporthal Tijenraan in Raalte is 21:00 uur.

Scores Holten: Julia Hanevelt 9, Karlijn Hoogveld en Anne Rechterschot beide 8, Lieke Ebrecht 6, Gitta Bekkernens en Ilse Klaasses beiden 4 en Marloes Ulfman 2

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina