2022-04-02: Holten – Broekland 2 (2e klasse)

Verslag Holten

Holtense handbaldames vijzelen doelsaldo op tegen Broekland

Afgelopen zaterdagavond kwam het laag geklasseerde Broekland 2 in sporthal ’t Mossink op bezoek. Voor de Holtense ongeslagen koploper een mooie gelegenheid om het doelsaldo nog meer op te schroeven. In deze door Bie Toontje gesponsorde wedstrijd had coach Janek Wyrwich dit keer routinier Michaëla Spoor en de jeugdige Mare Visser in de wedstrijdselectie opgenomen. Van deze keuze had hij geen spijt. Beiden speelden een prima wedstrijd. Binnen 5 minuten had dames 1 van Holten al een 4-0 voorsprong. In het verloop van de eerste helft werd er door Holten ook sterk verdedigd, waar na meerdere onderscheppingen ook meteen snelle counters werden uitgevoerd. Met name Karlijn Hoogveld en Anne Rechterschot rondden deze fast breaks doeltreffend af. De rust brak aan bij de stand van 18-3.

Ook na rust had het 2e van Broekland weinig tot niets in te brengen en Holten bouwde voorsprong uit tot 27-3 door prachtige doelpunten van Lieke Ebrecht en Ilse Klaasses. Broekland kon het aanvallend en verdedigend nauwelijks nog bolwerken. Ook cirkelspeelster Julia Hanevelt scoorde halverwege de 2e helft er ook lustig op los, waardoor uiteindelijk een zege van liefst 38-9 op scorebord stond. Met bijna 500 doelpunten en 255 tegendoelpunten uit 15 wedstrijden ziet ook het doelsaldo er prima uit.

Hoewel Klarenbeek de 2e plaats bezet, wordt de nummer 3 PCA/Kwiek 3 met slechts 2 verloren wedstrijden gezien als de enige concurrent voor de titel in deze 2e klasse. Beide teams treffen elkaar op 21 april nog in Raalte. Voordat deze beslissende wedstrijd plaats gaat vinden, speelt Holten eerst nog uitwedstrijden in en tegen Zwolle en Angeren.

Scores Holten: Karlijn Hoogveld en Anne Rechterschot beiden 8, Julia Hanevelt 7, Lieke Ebrecht 5, Ilse Klaasses en Mare Visser beiden 3, Gitta Bekkernens en Michaëla Spoor beiden 2.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina