2022-04-02: Heeten-Schalkhaar – Minerva (heren 1e klasse)

Verslag Heeten-Schalkhaar

De punten blijven in Heeten, maar in de uitwedstrijd tegen Minerva op dinsdag 26 april zal er uit een ander aanvallend vaatje getapt moeten worden. Dit neemt niet weg dat er geen fraaie treffers gescoord zijn. Het is zaterdagavond 2 april, de wijzers van de klok geven 10 over 8 aan. De dames hebben een mooie wedstrijd laten zien en verdiend gewonnen. Gefeliciteerd Handbal Heeten dames 1 en Harry!

We “trappen” aan, zonder keeper Marc en ook Marcel, griepklachten, en Erik, verhinderd, dus twee aangeboden spelers onder de lat. Zoals afgesproken startte Tim als eerste en na 15 minuten zou het wisselen worden met Martijn op het doel. Laat dit voor beide spelers en uiteraard het team heel goed uitpakken

.De eerste aanvallen in de wedstrijd verliepen voor Heeten met resultaat. Al snel lagen de eerste ballen in het net (2-0). En na simpel balverlies door het uitdekken van de hoeken liet Minerva van zich horen en leek het een gelijk opgaand duel te worden. Minerva ging met steeds meer pressie verdedigen en het stagneerde Heeten de bal lekker rond te spelen en druk te zetten om kansen te creëren. Minerva dwong balwinst af. Afwachtend, passief, foute balpasses om vervolgens de ruimte achter de pressie niet te benutten. De dekking triggerde de bal te spelen in de open ruimtes en het regende fouten en dus snelle tegenaanvallen. En van onze kant geforceerde schoten. Zo ging de stand naar 6-9.

Het 1e kwartiertje zat er op en speler/doelman Tim werd gewisseld voor Martijn. Tim die gewenst werd om de aanvallende impulsen van de wedstrijd meer vorm te gaan geven, juist in deze fase pakte goed uit. Tim wist de ruimte te benutten en was goed voor 5 treffers en Martijn bracht door zijn bijzonder goede stops meer rust in de verdediging. Zo wist Heeten de stand in de rust toch nog uit te bouwen naar 17-15 voorsprong.In de rust kwamen termen als compact verdedigen, op je eigen man staan, niet te veel steunen voorbij. Aanvalskansen benutten, rendement halen door tijd te nemen, in beweging te blijven, actie reactie, juiste keuzes maken.

De scheidsrechter, de heer Rijpkema die overigens een prima wedstrijd floot, floot weer aan om de wedstrijd te hervatten. Heeten neemt de bal uit, maar door balverlies komt Minerva op 17-16. Een 7 meter en een prima redding van keeper Martijn, een mooie score vanuit de hoek bracht de stand weer op 19-16. Dan slaat de hectiek weer toe, scoren we niet of leiden we balverlies, zijn we niet en veel te laat terug in de dekking (19-19) Afgewisseld door soms mooie momenten en grote slordigheden kunnen we gelijk opgaan met Minerva van 22-19 weer naar 22-22. Een betere fase breekt aan door trefzeker te zijn en Martijn die toch echt als keeper z’n man weet te staan door bijzondere reddingen. Hij weet zelfs met nog 10 minuten te gaan een 7 meter te stoppen.

Heeten groeit naar een 29-23 voorsprong. En van 30-24 een schitterende combinatietreffer tussen Aldo en Tim blijft de veerkracht van Minerva bestaan. Die na elke score een jubelstemming ten gehore brengen naar 30-27. In de slotfase weet de scheidsrechter nog 4 twee minutenstraffen te geven. 3 voor Minerva en 1 voor Heeten. Het gaf voor Heeten meer onrust, dan dat we ervan konden profiteren. Het bracht de stand op 32-30. De zo felbegeerde punten voor beide teams, zijn voor Heeten binnen; en daarmee het doel van de wedstrijd! En daarnaast een succesvol optreden van Martijn Ogink, complimenten.

Publiek bedankt voor jullie support! Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen UGHV.