2022-03-26: Heeten-Schalkhaar – Kwiek (heren 1e klasse)

Verslag Heeten-Schalkhaar

Na een gelijk opgaande beginfase met kansen en missers, 3-3 liep de score heel voorzichtig uit naar een lichte voorsprong voor de thuisploeg (5-3) (6-4) en van 7-5 naar 9-5. We kregen grip op de wedstrijd, mede door het uitstekende keeperswerk van Marc. Door die samenwerking kregen we meer en meer vertrouwen in de dekking. In de aanval creëerden we kansen, die anders als in de beginfase, nu allemaal benut werden.

Door een aanvallende actie van een Kwiek-speler, die opgevangen werd door de Heetense defensie viel onze initiatiefvolle speler Mart uit. Hij zag bij dit duel een elleboog tegen zijn hoofd komen. Door dit uitvallen wist Heeten even geen antwoord te geven op het spel en zag het de voorsprong slinken en kwam het zelfs op achterstand. Zo ging het de rust in met een 9-11 stand. Intussen was Tim Bloemen vanuit zijn coachtaken bij Broekland gearriveerd en kon hij de rustminuten gebruiken voor zijn warming- up om vervolgens de 2e helft te starten.

In de rust was er aandacht om het vertrouwen in de wedstrijd, zoals ook de fase voor het uitvallen van Mart, weer op te pakken. En werd de nadruk gelegd op het stilstaand handbal om hier weer beweging in te laten komen en tevens verrassend op snelheid te blijven spelen. Aanvoerder Leo bracht de mannen bij elkaar om te onderstrepen dat het nu echt met elkaar moest gebeuren!

Door aanvallend weer zichtbaar in het spel te komen werd er op diverse posities en door diverse spelers gescoord en kwam de flow terug. Tristan scoorde de gelijkmaker 15-15 en Roland de eerste voorsprong in de 2e helft 16-15 en zo bleef het spannend en schommelde de wedstrijd weer naar een geringe achterstand 17-19.

Mart, die al geruime tijd op de bank had gekoeld, wilde toch nog een poging doen om zich nuttig te maken binnen de lijnen. Met eerst nog een aarzeling en balverlies kon hij toch weer betekenisvol zijn. Hij zette de 20e en 21e treffer op het scorebord. (21-19).In de laatste fase van de wedstrijd is er weinig meer gewisseld. We stonden goed. Ieder kende zijn aanvallende tegenstander en wist wat hij kon verwachten. Samen de overwinning over de streep trekken al werd het toch weer heel spannend toen Mart met een 2 minutenstraf nog even in die allesbeslissende eindfase op de bank belande. Gelukkig pakte Tim het initiatief op door de communicatie in de dekking goed op te pakken. Met nog even te gaan werd het verschil weer één. Het was Jesper als rechter hoek die na een mooie snelle balpassing van de linker opbouw, midden opbouw tussen de offensievere dekking door naar de vrijgekomen rechterhoek plaatste en zorgde voor de zekere winsttreffer 24-22!

Wat een spanning, wat een opluchting, dat hard werken, samen team zijn en de overwinning binnen slepen nog bestaat. 👏👏👏Complimenten! en wat voelt een overwinning dan lekker. Belangrijke punten mannen! Samen keihard voor gewerkt.

Publiek en Handbal Heeten dames 1 bedankt voor jullie steun, we voelden jullie aanwezigheid. Thanks!!!

Handbalvereniging Kwiek: bedankt voor een leuke pot handbal, fijn dat het ook zo kan. Spannend tot in de slotfase.

Aanstaande zaterdag spelen we om 20:10 uur tegen Minerva in de sporthal in Heeten. Hopelijk tot dan! — opgewekt.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina