2022-03-26: Holten – Overwetering 2 (2e klasse)

Verslag Holten

Ruime Holtense handbalzege op hekkensluiter uit Olst

Afgelopen zaterdagavond kwam het op de laatste plaats staande Overwetering 2 uit Olst in sporthal ’t Mossink op bezoek. Voor koploper Holten zou dit een eenvoudige overwinning moeten worden.

In tegenstelling tot de uitwedstrijd in Olst, wat een (8-39) zege voor Holten opleverde, was met name de 1e helft nog enigszins spannend. Dit kwam vooral doordat Overwetering enkele andere speelsters had opgesteld en zij de juiste wedstrijdmentaliteit lieten zien. Na 10 minuten stond er dan ook een tussenstand van 5-4 op het scorebord. Vlak voor de rust maakte de jeugdige en talentvolle Arnica Udema haar opwachting in de Holtense hoofdmacht. Uit een tweetal break-outs scoorde zij op aangeven van Julia Hanevelt meteen 2 keer fraai, waardoor de ruststand bepaald werd op 16-9.

Na de pauze zagen de toeschouwers een door Tastoe gesponsorde wedstrijd een prima combinerend Holten. Anne Rechterschot imponeerde vooral door haar snelheid en bracht de tussenstand van 19-10 op het scorebord. De Holtense Alana Meijerman keepte in de 2e helft bijzonder goed, waardoor de Olstenaren nauwelijks nog konden scoorden. Lieke Ebrecht en Ilse Klaasses bekroonden hun goede spel met enkele prachtige doelpunten. Hierna scoorde Gitta Bekkernens nog met een tweetal afstandsschoten. Julia Hanevelt bepaalde tenslotte de eindstand op 34-14.

Lijstaanvoerder Holten heeft nu nog steeds de volle buit te pakken 28 punten uit 14 wedstrijden. PCA/Kwiek 3 heeft 10 punten minder, maar ook 3 wedstrijden minder gespeeld. Dit team uit Raalte wordt dan ook nog gezien als de enige concurrent voor de titel in deze 2e klasse, mede gezien het feit dat beide teams elkaar op 21 april nog in Raalte treffen.  De eerstvolgende thuiswedstrijd van dames 1 van Holten is op 2 april om 19:15 uur. De tegenstander is dan laagvlieger Broekland 2.

Scores Holten: Anne Rechterschot 9, Julia Hanevelt 8, Gitta Bekkernens 4, Liek Ebrecht, Karlijn Hoogveld, Ilse Klaasses en Arnica Udema allen 3, Aniek Wissink 1.