2022-03-12: Holten – Havana (1e klasse)

Verslag Holten

Dames 1 doet na zege de laatste plaats over aan Havana

Dames 1 van handbalvereniging Holten moest afgelopen zaterdagavond spelen tegen Havana uit Nijmegen. Op deze belangrijke wedstrijd tussen de laatste (Holten) en voorlaatste (Havana) op de ranglijst was ondanks WK voetbal op tv veel publiek op af gekomen.

Holten tankte vorige week na 1e zege in dit seizoen weer wat zelfvertrouwen. Voordat de wedstrijd begon moest Holten echter een domper verwerken, omdat liefst 4 basisspeelsters (vooral door blessures) niet beschikbaar waren. Naast enkele jeugdspeelsters nam trainer/coach Janek Wyrwich ook in zijn selectie de voormalige dames 1 speelsters Jolanda Karsten en Lonneke Kok. Beiden hadden meer dan 10 jaar niet meer op 1e klasse niveau gespeeld.

In de beginfase was er van krachtverschil nauwelijks sprake, zodat er na een kwartier een 6-6 gelijke stand op het scorebord stond. Door doelpunten van Julia Hanevelt, Lonneke Kok en Anne Rechterschot ging Holten met voorsprong van 11-8 de rust in.

Na de pauze zagen de toeschouwers, waaronder wedstrijdsponsor Hetty Leppink van lingeriewinkel Feel Well by Hetty in eerste instantie een gelijk opgaande strijd. Halverwege de 2e helft werd Holten zelfs door Havana op achterstand werd gezet 13-14. Hoewel de twee voormalige dames 1 speelsters prima meedraaiden, was het toch de jeugdige Mare Visser, die hierna de show stal. Met doeltreffende schoten vanuit de tweede lijn en snelle breaks was zij een ware plaag voor de Nijmeegse keepster. In deze boeiende wedstrijd besliste Mare Visser ook de wedstrijd door het laatste doelpunt voor Holten te maken: 21-19.

Door deze overwinning verlaat Holten de laatste plaats. Komende zaterdagavond 10 december om 19:00 uur spelen de Holtense dames een uitwedstrijd in Vaassen tegen koploper CVO.

Scores Holten: Mare Visser 8, Julia Hanevelt 4, Anne Rechterschot en Karlijn beide 3, Lisan Aanstoot, Lonneke Kok en Aniek Wissink allen 1.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina