2022-03-05: ESCA-Handbal – Holten (2e klasse)

Verslag Holten

Handbaldames verslaan mede-titelkandidaat ESCA

Op het prachtige sportcomplex Valkenhuizen in Arnhem moest dames 1 van handbalvereniging Holten afgelopen zaterdagavond aantreden tegen het op de 2e plaats staande ESCA. Zoals de laatste jaren het geval is, zijn de wedstrijden tussen deze teams vaak pittig te noemen. Dit keer begon de strijd al voordat de wedstrijd was begonnen. ESCA wilde met een bal met hars spelen. Bij wedstrijden in de eredivisie is dit verplicht. Bij wedstrijden in de 1e en 2e klasse komt dit nauwelijks voor.

Hoewel Holten nooit met hars heeft gespeeld, was Holten echt niet van slag en nam meteen 0-3 voorsprong door treffers van Anne Rechterschot, Ilse Klaasses en Julia Hanevelt. Na 15 minuten bracht Michaëla Spoor met een mooie passeerbeweging de tussenstand op 5-9 in het voordeel van Holten. In de resterende minuten van de 1e helft konden de naar Arnhem meegereisde Holtense supporters genieten van sublieme break-outs van Anne Rechterschot en doeltreffende schoten Marloes Ulfman. De excellerende Lieke Ebrecht bepaalde de ruststand op 11-16.

Na de pauze werd de goed keepende Jo-Anne Koopman vervangen door Alana Meijerman. Ook zij liet prima reddingen zien. De 2e helft kenmerkte zich verder door discutabele beslissingen van de scheidsrechter. De Holtense dames bleven bij de les. Halverwege de 2e helft bracht de geroutineerde oud-Kwiekspeelster Ilse Klaasses 18-23 op het scorebord. Michaëla Spoor bepaalde uiteindelijk de eindstand op 22-26 in Holtens voordeel.

Door deze belangrijke zege blijft Holten de ongeslagen koploper en heeft nu liefst 7 punten voorsprong op zowel nummer 2 (ESCA) en als op de nummer 3 (Klarenbeek). Komende zaterdagavond 12 maart spelen de Holtense dames thuis. In sporthal ’t Mossink is om 19:30 uur Schalkhaar 1, de huidige nummer 6 de tegenstander.

Scores Holten: Julia Hanevelt, Ilse Klaasses en Anne Rechterschot allen 5, Marloes Ulfman 4, Lieke Ebrecht 3, Karlijn Hoogveld en Michaëla Spoor beide 2.