2022-02-12: Holten – LHC 2 (2e klasse)

Verslag Holten

Doelpuntenfestijn bij dames 1

Afgelopen zaterdagavond speelde dames 1 van handbalvereniging Holten tegen het Lemelerveldse LHC 2. Dit team stond in de onderste regionen van deze 2e klasse. Dit betekende, dat deze laagvlieger voor Holtense team van coach Janek Wyrwich geen probleem zou moeten zijn.

Holten ging voortvarend van start met een 6-0 voorsprong met doelpunten van Anne Rechterschot, Julia Hanevelt en Ilse Klaasses. Na een kwartier was deze wedstrijd eigenlijk al beslist toen Marloes Ulfman de stand op 13-2 bracht. De wedstrijdsponsor Hetty Leppink van Feel well by Hetty en het weer aanwezige publiek zagen hierna dat de Holtense dames hun voorsprong verder uitbouwden onder meer door de weer sterk spelende Lieke Ebrecht en Karlijn Hoogveld. Aniek Wissink bracht de ruststand op 26-9.

Na de rust hanteerde Holten meer en meer het wapen van de counter. De talrijke toeschouwers genoten dan ook volop van de snelle en doeltreffende break-outs van Rikke Drenth, Julia Hanevelt en Anne Rechterschot. Ondanks de grote achterstand gaven de dames uit Lemelerveld echter de moed niet op.

Vlak voor tijd was het de beurt aan de Holtense keepster Jo-Anne Koopman om ook op het scoreformulier te komen. Ze benutte weliswaar de penalty, maar de scheidsrechter had tot teleurstelling van velen een voetfout geconstateerd. Rikke Drenth bepaalde uiteindelijk de eindstand op 45-16.

Holten blijft met 20 punten uit 10 wedstrijden de ongeslagen koploper. De volgende thuiswedstrijd van Holten is op zondag 27 februari om 12:10 uur. De tegenstander is dan Kwiek 3 uit Raalte, dat slechts 2 verliespunten heeft en op de 3e plaats staat. We hopen dat dan veel coronamaatregelen zijn afgeschaft en dat bij deze topper in sporthal ’t Mossink heel veel publiek aanwezig kan zijn.

Scores Holten: Julia Hanevelt 11, Karlijn Hoogveld 8, Anne Rechterschot 6, Lieke Ebrecht 5, Gitta Bekkernens en Ilse Klaasses beide 4, Marloes Ulfman 3, Rikke Drenth en Aniek Wissink beide 2.

Verslag LHC

Vorige week werden we helaas afgebeld door Achilles, omdat ze positieve zelftesten met vertrek hadden. Dus gister, een week verder, mochten we aantreden voor de wedstrijd tegen de nummer 1 van onze competitie, Holten 1.

Door een paar uitvallen en terugkomende corona patiënten in ons team hadden we het geluk dat Tirza, Wendy, Marlayn en May met ons mee wilden doen.

Met de voorbespreking hadden we duidelijke afspraken gemaakt. Snel terugzakken als er op het doel werd afgemaakt, de bal net 1/2 personen verder door spelen om zo nog meer ruimte te creëeren, gewoon lekker ballen en ook minder tegendoelpunten te krijgen dan toen we begin het seizoen hadden.

De wedstrijd begint en Holten wist al snel veel doelpunten te scoren. We hadden het lastig met hun snelle cirkelspeelster, die zich goed wist te bewegen tussen onze verdediging. Uiteindelijk wisten we ook meerdere acties te benutten. Helaas nog niet voldoende, want we gingen de rust in met 26-9 achterstand. Holten had het er over dat ze makkelijk de 60 konden halen, maar dat wilden wij natuurlijk niet toe laten.

Even een goede peptalk en we begonnen met de tweede helft. De verdediging stond bij ons al stukken beter dus Holten 1 kwam wel wat moeilijker tot scoren en ook hadden we de cirkel beter onder controle. Tirza hield ook nog goede ballen uit het doel!

Onze aanvallen werden ook beter, we speelden beter samen en maakte de acties goed af. Met het eindsignaal was de stand 45-16 voor Holten 1. Toch minimaal 1 doel behaald wat we op voorhand zeiden. Alle meiden die met ons mee hebben gedaan, heel erg bedankt voor jullie spel en inzet!

Zoals het er nu naar uit ziet hoeven we pas zondag 6 maart weer te spelen tegen Overwetering 2 om 11:10 in sporthal Heidepark. Hopelijk tot dan!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina