2021-11-28: LHC – HCL (1e klasse)

Verslag LHC

Vandaag komen de dames van HCL DS1 op bezoek bij de meiden van Auto van Ewijk/LHC DS1. Na de persconferentie van afgelopen vrijdag, kan dit wel eens de laatste wedstrijd van 2021 zijn voor de meiden van Auto van Ewijk/LHC. Het is nog onzeker hoe het seizoen er verder uit gaat zien, dus Auto van Ewijk/LHC is erop gebrand om alles te geven deze wedstrijd. Na een voorbereidende training op vrijdagavond en een duidelijke voorbespreking van de trainster, begon om 12.30 uur de wedstrijd.

De meiden van Auto van Ewijk/LHC waren voorbereid op het dubbele cirkel spel van HCL, toch konden zij hier de eerste helft niet echt grip op krijgen. Hierdoor leverde elk gescoord doelpunt van Auto van Ewijk/LHC ook een tegendoelpunt op. Dit zorgde ervoor dat de eerste helft gelijk op ging. Met als resultaat een ruststand van 12-11 in het voordeel voor Auto van Ewijk/LHC.

In de rust bespraken de dames van Auto van Ewijk/LHC dat er een tandje bovenop moest. In de verdedigen beter samenwerken door met zijn allen te schuiven en in de aanval onze kansen te benutten. Vol goede moed begon Auto van Ewijk/LHC aan de tweede helft. De eerste minuten van de tweede helft moesten de meiden van Auto van Ewijk/LHC nog even inkomen. De stand bleef gelijk opgaan. Na 10 minuten had Auto van Ewijk/LHC de dekking goed staan, waardoor HCL moeilijker tot scoren kwam. Auto van Ewijk/LHC kon zelfs af en toe de bal onderscheppen en vanuit de dekking tot scoren komen. Mede hierdoor kon Auto van Ewijk/LHC uitlopen. Na 60 minuten minuten stond er 27-21 op het scorebord. De 8e wedstrijd op rij gewonnen door de meiden van Auto van Ewijk/LHC.

Nina en Linda bedankt voor het filmen, zodat ons publiek via de livestream van ons spelletje kon genieten.