2021-11-27: The Flyers HS1 – Heeten-Schalkhaar HS1 (1e klasse)

Verslag Heeten-Schalkhaar

Vorige week stond de competitiewedstrijd tegen naaste concurrent Zwolle op het programma. Er moeten punten gepakt worden! We waren er klaar voor, maar helaas werd de wedstrijd afgelast door Coronaklachten bij de tegenstander.

Voor nu is het afwachten naar aanleiding van de huidige maatregelingen wat de richtlijnen van het NHV en de verenigingen uiteindelijk worden. Vooralsnog betekent het voor ons, de eerste drie weken geen trainingen, geen wedstrijden! Al is de kans groot dat alle wedstrijden alsnog worden afgelast. Want zonder trainingen wedstrijden spelen is het vragen om blessures.

Dit weekend mag er nog gespeeld worden. Zaterdagavond gingen we, met personele bezettingsproblemen, op pad naar Wijchen op bezoek bij The Flyers die in de top meedraaien. Met één van de spelers (Martijn) op het doel en de mogelijkheid voor het inbrengen van een meespelende keeper wat eventueel tactisch iets zou kunnen opleveren, startten we onze bespreking. De strategie hoe we de eerste helft onze tegenstander proberen te ontregelen en niet in hun spel te laten komen, door hen niet te veel uit het zicht te verliezen of zelfs aan kunnen blijven klampen was voor iedereen duidelijk….maar helaas op het veld moeilijk toe te passen. Geen onwil, maar het ” oneigenlijke spel” was door onze spelers niet op te brengen. Misschien de focus niet scherp genoeg? We vallen terug op automatismen. Ook balverlies kwam dit weekend voor in ons woordenboek. En dan speel je the Flyers in de kaart, ofwel dan bind je de kat op het spek met hun snelle uitvallen. Ook stond de dekking niet optimaal. Er werd te snel een keus gemaakt om een ander te steunen bij een één tegen één duel.

In de rust bespraken we om op druk de bal op snelheid te circuleren en ruimtes te creëren voor directe doorbraak, het “in starten zonder bal”. Het breed opzetten van de aanval was goed, maar daarnaast maakten we nauwelijks gebruik van de gecreëerde ruimten. We triggerden de dekking van The Flyers niet voldoende. Zij konden het zich veroorloven vrij passief op de 6-meter te blijven staan en mee in balrichting te gaan. Waarbij Heeten voor de “moeilijke oplossing ging”. Desalniettemin is er toch 26 keer gescoord

Ook het optreden van speler keeper Martijn is niet onopgemerkt gebleven. Katachtige reddingen vanaf de cirkel waarbij een derde rebound net een actie teveel bleek, en het stoppen van meerdere breaks… complimenten! De eindstand 39-26 bracht The flyers op een 1e plek.

Tijd voor ons om de komende weken van beperkte maatregelen alles wat aandacht vraagt, te geven. Bepaalde acties terug te brengen tot trainingsstof, met verbeteringen in het coachen van elkaar en de coach. Zodat er in 2022 weer met het herstel van teamgenoten, de verbeteringen en overtuiging, met een sterk en swingend team aan de herstart van de competitie te verschijnen!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina