2021-11-20: Voorwaarts – VVW (2e divisie)

Verslag Voorwaarts

Helaas werd er vandaag gehandbald in een lege Jachtlust. Door de huidige maatregelen is er wel voor gekozen om een live-stream aan te zetten waardoor alle supporters toch vanuit huis mee konden kijken. Super leuk om te zien dat er vanuit huis alsnog zoveel steun is!

De eerste paar minuten van de wedstrijd moesten zowel wij als de tegenstander erg inkomen. De eerste drie minuten waren dan ook doelpuntloos. Het eerste gedeelte van de wedstrijd probeerden we grip te krijgen op de aanval van VVW. Onze dekking moest hard werken. De doelpunten van onze kant kwamen in de beginfase voornamelijk van de break-outs van Alineke. Alineke kwam met haar snelheid vaak 1:1 met de keeper en scoorde het ene doelpunt na het andere doelpunt. Voorwaarts hield continu een kleine voorsprong, maar kort voor de rust verslapten we. VVW maakte hier gebruik van waardoor er met een gelijke stand van 14-14 de rust in werd gegaan.

In de kleedkamer werd er hard overlegd over de tactische punten, maar we besloten om de dekking niet te veranderen. Kort gezegd; er moest gewoon een schepje boven op en minder technische fouten gemaakt worden. En daar gingen we dan ook met een goed gevoel mee aan de slag! Toch pakte VVW de voorsprong direct na de rust. Tandje er bij aan de kant van voorwaarts en door verschillende 1 op 1 acties van Daimy kwamen we weer aan de goede kant van de score. Brigitte en Marloes leverden goed keeperswerk waardoor het laatste kwartier het team echt goed ging draaien. De dekking werd compacter, VVW kwam vaker in ondertal en wij konden blijven scoren. Puntje bij puntje ontstond er een groter gat tussen de teams. Zowel in overtal als ondertal wisten we het doel te vinden. We konden uitlopen en dat heeft zich geresulteerd in een einduitslag van 36-27. We hebben er als team voor gezorgd dat we konden uitlopen waarbij je zag dat we in de wedstrijd groeiden. Er kan weer een overwinning bijgeschreven worden!

Volgend weekend staat er een uitwedstrijd tegen Wijhe op het programma. We spelen om 20:15. Wijhe zal hierbij hopelijk zorgen voor een livestream dus houdt alle sociale media kanalen goed in de gaten!

Scores: Alineke Ros en Daimy van Dommelen 10, Aniek Koers 7, Ellen van de Scheer en Romy ten Cate 3, Keyara Peters 2 en Silke Schoenaker 1