2021-11-20: Nieuw Heeten – E&O 2 (hoofdklasse)

Verslag Nieuw Heeten

De prik bleef in de cola!

Zaterdagavond 20 november stond de thuiswedstrijd tegen E&O 2 op het programma. Wederom helaas zonder publiek, maar mét livestream en weer mét onze zwart/witte shirts!In de voorbespreking ging het vooral over het mentaal in de wedstrijd blijven. Dat als er iets niet lukt, je met positiviteit en volle overtuiging verder handbalt. Dat je moet zorgen dat ‘de prik niet uit de cola gaat’. Een mooie metafoor om de wedstrijd mee te starten.

E&O 2 is voor ons een onbekende tegenstander. Belangrijk was dus om ons vooral te richten op eigen spel. Beide teams startten verdedigend sterk. E&O had veel aanvallende fouten en wij creëerden voldoende kansen, maar maakten ze vervolgens niet af. Na 10 minuten (gevoelsmatig een kwartier) stond er nog een 0-0 score op het bord. Met een verassend strekschot opende Marlee de score: 1-0. Vanaf toen begon het aanvallend wat beter te lopen. Via een 2-2 tussenstand kwamen we op een mooie voorsprong van 7-4. Deze wisten we te behouden en we gingen rusten met een 9-6 voorsprong.

Ook na rust bleef de dekking goed staan. We waren fel en konden goed anticiperen op wat zij deden. Dat resulteerde in meer aanvallersfouten van E&O en een mooie onderschepping van Rachel in ondertal. Door goede druk aanvallend kwam er bij ons steeds iemand met een open doelkans en alle penalty’s werden benut. We liepen uit naar een 15-8 en daarna een 22-12 voorsprong! Aan het eind van de wedstrijd misten we kansen en wist E&O nog 3x te scoren. Eindstand: 22-15.

Een mooie teamprestatie én… de prik bleef in de cola!