2021-11-20: Holten – ESCA-Handbal (2e klasse)

Verslag Holten

Handbaldames winnen de topper tegen ESCA

Het ook nog ongeslagen ESCA 1 uit Arnhem kwam afgelopen zaterdagavond in Holten op bezoek. Holten had 12 punten en ESCA 11 punten uit 6 wedstrijden. De wedstrijd kon zowel in Arnhem als in Holten worden gevolgd door een door HV Holten verzorgde livestream.

Holten ging prima van start en nam door o.a. doelpunten van Karlijn Hoogveld en Julia Hanevelt al snel een 6-1 voorsprong. Met name door harde treffers van Laura Engels kwamen de dames van ESCA sterk terug en verkleinde de achterstand tot 6-5. Zowel de Arnhemse goalie Sanne Polman als de Holtense keepster Jo Anne Koopman onderscheidden zich verder door prima reddingen. In het laatste gedeelte van de eerste helft counterde het Holtense team van trainer/coach Janek Wyrwich veelvuldig en succesvol. Hierdoor zorgden Karlijn Hoogveld en Ilse Klaassen voor een ruststand van 13-9.

Ook na de pauze bleven de Holtense dames de iets betere ploeg, waarbij er snel gecombineerd werd en prima werd afgerond door Gitta Bekkernens en Anne Rechterschot. Vermeldenswaardig is nog een mooi onderhands afstandsschot van Lieke Ebrecht, waarbij halverwege de 2e helft de stand op 19-13 kwam. De Holtense zege kwam in het laatste kwartier niet meer in gevaar. Vanuit de hoek scoorde opbouwster Marloes Ulfman het laatste Holtense doelpunt. Bij het eindsignaal stond er een stand van 25-19 op het scorebord.

Door deze overwinning blijft Holten de ongeslagen koploper en heeft nu 3 punten voorsprong op ESCA, dat nu op de derde plaats staat. PCA/Kwiek 3 heeft nu de 2e plaats veroverd door een overwinning op Wijhe 3. Komende zaterdag speelt Holten in en tegen Schalkhaar. Schalkhaar 1 won afgelopen zaterdag van Achilles 1 en heeft de goede vorm duidelijk te pakken. Het thuisspelende Schalkhaar zal vrijwel zeker zorgen voor een livestream via de facebookpagina Livestream Handbal SV Schalkhaar.

Scores Holten: Karlijn Hoogveld 8, Julia Hanevelt 4, Ilse Klaasses en Marloes Ulfman beide 3, Gitta Bekkernens, Anne Rechterschot en Michaëla Spoor allen 2 en Lieke Ebrecht 1.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina