2021-11-14: LHC 2 – Holten (2e klasse)

Verslag LHC 2

De eerste wedstrijd sinds de afgelopen persconferentie, dus geen publiek! Wel, hadden onze toppers; Jolin van de berg, Paula Kogelman en Lisa Bannink het voor elkaar gekregen dat het publiek via een live stream, de wedstrijd kon volgen! Meiden wat een super mooie oplossing! Bedankt hiervoor!

De wedstrijdvoorbereiding begon goed, Lisa had, maar een schoen bij haar … en de andere Lisa miste zowel haar schoenen als haar brace… maar gelukkig werd dit door het thuisfront snel weer opgelost! Ook jullie, bedankt!

Als team wisten we dat we tegen een sterke ploeg moesten handballen vandaag. Holten staat op de eerste plaats en aan de eerdere standen te zien, wisten we wat ons te wachten stond. We begonnen scherp, maar merkten direct dat Holten niet alleen goed samen spel had, maar ook snel en scherp was in de afronding. Na een paar minuten stond het dan ook 4-7 voor Holten. De snelle tegenaanval van Holten was hun wapen waar we helaas niet tegenop konden boksen. We gingen dan ook de rust in met 13-26.

Zou dit een verloren strijd zijn? Zeker niet. Onze koppies laten we niet hangen. Dus hop vol aan de bak. En dit hielden we vol, Holten had moeite om in de tweede helft uit te lopen en aan ons scoringsvermogen lag het ook niet. Mooie reddingen van onze keepers en de ballen gingen ook lekker aan de andere kant in het netje. Jammer dat we dit niet de hele tweede helft vol konden houden, want de einstand was 28-47.

Conclusie, genoeg gescoord, maar veel te veel tegen. We weten waar we op moeten trainen en wat we wel en niet mee moeten nemen naar volgend weekend. Dan spelen we op zaterdag om 20.30 uit tegen Overwetering 2 in Olst. Als zij een livestream regelen, zullen we dat via onze socials laten weten!

Aan iedereen die ons vandaag heeft gesupport via de livestream, BEDANKT!

Verslag Holten

Dames 1 ook de baas in Lemelerveld

Afgelopen zondagmiddag speelde dames 1 van handbalvereniging Holten in Lemelerveld tegen Auto van Ewijk/LHC 2. De wedstrijd werd uiteraard zonder publiek gespeeld, maar LHC had wel voor een livestream gezorgd, zodat de wedstrijd toch op grote afstand kon worden gevolgd.

Om te benadrukken dat de eerste klap een daalder waard is, namen de Holtense dames meteen flinke voorsprong 0-4. Hierna kwam LHC ook op gang en stond er na 10 minuten 6-9 op het scorebord. Enkele prachtige break-outs van Anne Rechterschot en Karlijn Hoogveld zorgden ervoor dat Holten een ruime voorsprong (8-13) nam. Met name uitblinkster Ilse Klaasses zorgde voor de ruststand van 13-26 in het voordeel van Holten.

Vaak is een dergelijke stand al de eindstand bij een handbalwedstrijd, maar dat ging voor deze partij niet op. In de 2e helft gaf Holten nog extra gas waarbij zich opnieuw Anne Rechterschot, Julia Hanevelt en Lieke Ebrecht zich onderscheiden met snelle counters, waardoor de Holtense doelpuntenproductie behoorlijk opliep. Een keihard afstandsschot van opbouwster Ilse Klaasses betekende de eindstand van 28-47 in het voordeel van Holten.

Door deze ruime overwinning blijft Holten koploper. Het Arnhemse ESCA is met 1 verliespunt ook nog ongeslagen. Dit betekent dat komende zaterdagavond 20 november om 19:15 uur een onvervalste topper op het programma staat namelijk Holten 1 – ESCA 1. HV Holten is van plan deze wedstrijd, omdat er geen publiek bij mag zijn, via een livestream uit te zenden. Kijk te zijner tijd op de website www.hvholten.nl of Facebook/Instagram HV Holten.

Scores Holten: Ilse Klaasses 12, Karlijn Hoogveld 10, Julia Hanevelt 9, Anne Rechterschot 7, Lieke Ebrecht 3, Gitta Bekkernens, Michaëla Spoor en Marloes Ulfman allen 2.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina