2021-11-14: Quintus 2 – Kwiek 2 (1e divisie)

Verslag Kwiek 2

PCA Kwiek2 wint met 25-24 van Quintus2

De voorbereiding op deze wedstrijd verliep alles behalve soepel. Door diverse blessures en privé omstandigheden hadden we maar 3 wissels en geen cirkelspeelster. Maar de meiden van kwiek 2 hebben dat fantastisch opgepakt en een uitstekende wedstrijd gespeeld. Onze rechterhoek heeft 60 minuten op de cirkel gespeeld en dat super gedaan.

De wedstrijd dan. In de voorbespreking vertelde coach dat we er echt als team moesten staan en slim moesten gaan spelen, en dat hebben we gedaan! We begonnen goed en stonden een tijdje met 1-3 voor en onze dekking stond als een huis. Naarmate de 1e helft vorderde bleef het steeds gelijk opgaan. Wij hadden goede afstandsschoten en in de dekking werkten we goed samen met de keepster. Helaas was de ruststand 13-11 voor Quintus.

Na de rust liep Quintus snel uit naar 15-12, alle hens aan dek dus. We mochten ze niet teveel uit laten lopen en gelukkig herpakten we ons weer. Met 4 doelpunten op rij stond het ineens weer 15-16 voor ons. Het was stuivertje wisselen was begonnen. De ene keer kwamen wij op voorsprong, daarna Quintus weer. 5 minuten voor tijd nam Quintus een time-out met een stand van 24-25. Die stand was uiteindelijk de einduitslag, dus je kan begrijpen hoe spannend het was. Des te blijer we waren toen het eindsignaal kwam. Met maar 3 wissels 2 punten meenemen naar Raalte, dat is een echte teamoverwinning

!Door deze overwinning staan we op plek 2 in de 1e divisie.