2021-11-07: Reehorst HS2 – Heeten-Schalkhaar HS1 (1e klasse)

Verslag Heeten-Schalkhaar HS1

Een aftastende start en een gelijkopgaand scoreverloop. Na 7 minuten speeltijd 4-4, bouwde Reehorst een voorsprong op van 7-5 en bouwde verder uit naar 11-6 binnen 15 minuten. Tussenstanden als 13-9, 15-10 noteerde ik op het scoreformulier. Even ” de klad” erin! Balverlies, zonder een tegenstander in de buurt, te dicht op de dekking waardoor het aanvalsspel stagneert, niet de kracht hebben om elkaars balverlies goed te maken, we verzaakten te storen op de balbezitter en de weg richting dekking op te zoeken.

Reehorst profiteerde van deze fase met goed op maat geplaatste ballen van achteruit en beloonde zo het team met overtuigende treffers. Gelukkig wisten we door een aantal onderscheppingen vanuit de dekking en sterk keeperswerk ons toch weer te herpakken en de ruststand terug te brengen naar 16-13 zodat bij aanvang van de 2e helft de wedstrijd nog volledig open lag.

De 2e helft speelde Heeten met meer structuur. En in de dekking was het Tim die zich meer liet horen, wat een betere organisatie opleverde.

De breed gepositioneerde aanvallers van Reehorst speelden goed op druk de bal rond zodat er ruimte kwam voor de sterk spelende cirkel die steeds weer de juiste positie wist in te nemen en mede door de druk van de linkeropbouw kreeg Heeten het met name centraal en op rechter verdedigingszone moeilijk.

Heeten toonde veerkracht en wist de ruststand 16-13 na 10 minuten terug te brengen naar 19-19 en van 23-20 naar 23-23. Heeten kwam steeds sterker in de wedstrijd met maar 2 wissels, tegen een volle wisselbank, wat ook maar zo zijn voordeel op had kunnen leveren.

Tot in de slotfase bleef het spannend; een gelijkopgaand duel. De laatste aanvalskans weet Heeten niet tot scoren te komen. Vervolgens is het Reehorst die zijn laatste kans weet te benutten en de wedstrijd beslist 33-32. Met nog 30 seconden op de klok probeerde Heeten tot een schot te komen maar deze werd belemmerd. Wel kreeg Heeten net voor het eindsignaal nog een vrije worp. Met een flinke muur ervoor raakte de bal de bovenkant van de lat. Voor het gevoel een lekkere wedstrijd gespeeld te hebben gingen we helaas toch puntloos richting huis.

Met 9 scores en een aantal assists op de cirkel is Tim gekozen tot man van de wedstrijd. Zaterdag spelen we om 20:15 uur in onze eigen sporthal tegen Cabezota. Hopelijk tot dan!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina