2021-10-30: Overwetering – DSOV (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Nog steeds nul punten

Zaterdagavond 30 oktober stond de wedstrijd tegen DSOV op het programma. Ook DSOV heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen en staat daarmee ook op 0 punten. Deze wedstrijd sloten Elise Beijer en Kyara Koerhuis bij ons aan. Om 19:00 uur klonk het fluitsignaal. Onze pupil Sterre heeft ons het goede voorbeeld laten zien door een mooi doelpunt te scoren voorafgaand de wedstrijd! Na dit doelpunt mochten wij laten zien wat wij in huis hebben.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op en konden zowel DSOV als wij via mooie aanvallen het doel vinden. Echter, halverwege de eerste helft konden wij lastiger langs de verdediging van DSOV komen, maar stond onze verdediging wel erg sterk. Hierdoor was het voor DSOV ook lastig om langs onze verdediging te komen. Door een aantal twee minuten in de eerste helft stonden wij meerdere keren met 6 speelsters in het veld. Dit was voor DSOV een voordeel, omdat zij hierdoor onze verdediging makkelijker konden uitspelen. In de rust was de stand 6-12 in het voordeel van DSOV.

Het begin van de tweede helft stonden wij met 6 speelsters op het veld, omdat wij nog een twee minuten die gegeven was aan het eind van de eerste helft moesten afwachten voordat wij weer compleet de wedstrijd konden voortzetten. Na deze twee minuten waren wij weer compleet. Door een slimme aanval van DSOV kregen wij nog een keer twee minuten waardoor er een speelster van ons met rood het veld moest verlaten. DSOV kreeg voor deze overtreding een penalty mee. Gelukkig werd deze penalty mooi gestopt door Kyara!

Het begin van de tweede helft begon dus rommelig, maar wij lieten ons hierdoor niet uit het veld slaan. Ook DSOV heeft in deze helft meerdere twee minuten gekregen, hierdoor moest een speelster van hun met rood het veld verlaten. Van deze minuten dat DSOV met een speelster minder in het veld stond konden wij goed gebruik van maken. Hierdoor ging het in het begin van de tweede helft aan onze kant juist erg goed en hadden wij in deze tijd meer doelpunten gemaakt dan in de hele eerste helft. Hierdoor werd het vertrouwen groter dat wij deze wedstrijd gingen winnen! Helaas maakten wij aan het einde van de tweede helft slordige fouten en hier kon DSOV van profiteren. De eindstand van deze wedstrijd is 17-23.

Aankomende zaterdag spelen wij om 19:00 uur tegen HVBS in de Hooiberg. HVBS staat op dit moment op de eerste plaats, wij kunnen jullie aanmoediging weer goed gebruiken! Tot dan!

Speelster van de wedstrijd: Kyara Koerhuis

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina