2021-10-30: Overwetering 2 – Holten (2e klasse)

Verslag Holten

Handbaldames pakken uit met monsteroverwinning in Olst: 8-39

Afgelopen zaterdagavond speelde dames 1 van handbalvereniging Holten in sporthal de Hooiberg in Olst tegen het laaggeklasseerde Overwetering dames 2. De beginfase was nog enigszins spannend. Sem Harleman van Overwetering was veruit de gevaarlijkste aanvalster en liet de aanhang van Overwetering nog even hoop houden op een gunstige uitslag. Na een kwartier was de stand maar 4-7 in het voordeel van Holten. Hierna kwam het Holtense team beter in de wedstrijd. Met name Anke Wibbelink scoorde enkele keren fraai vanuit de hoek. De stand bij rust was 6-13.

Na rust gaven de Holtense dames meer gas. De Olsternaren hadden totaal geen vat op de Holtense counters. De ene break-out na de andere break out leverden treffers op van de snelle Julia Hanevelt en de bewegelijke Karlijn Hoogveld. Ook Michaëla Spoor speelde een prima partij. Overwetering werd in de eindfase letterlijk en figuurlijk overlopen. Uiteindelijk bracht Anne Rechterschot de eindstand van 8-39 op het scorebord. Dit betekende meteen 1 van de grootste Holtense zeges van de laatste 5 jaar.

Door deze overwinning is het ongeslagen Holten uiteraard nog steeds de koploper in deze competitie. Komende zaterdagavond 6 november spelen de Holtense dames thuis. In sporthal ’t Mossink is om 19:15 uur Zwolle dames 2 de tegenstander.

Scores Holten: Julia Hanevelt 9, Karlijn Hoogveld en Anne Rechterschot beiden 6, Lieke Ebrecht, Ilse Klaasses en Michaëla Spoor allen 5, Anke Wibbelink 2 en Gitta Bekkernens 1.