2021-10-30: Lettele – Zeeburg (2e divisie)

Verslag Lettele

Overtuigende overwinning

Roy er weer bij, Kim weer als extráatje, wat willen we nog meer? Nouja Amilia die weer kan aansluiten zou fijn zijn en vooral 2 punten thuis houden vandaag. De druk werd er (door de speelsters) dan ook flink opgelegd vóór de wedstrijd. Er werd even vermeld dat we al 3 jaar en 1 maand geen thuis (competitie) wedstrijd meer verloren hebben. Het doel van vandaag was direct duidelijk.

De wedstrijd begon gelijkwaardig en snel van beide kanten. Snel en gehaast liggen soms dicht bij elkaar, want doordat wij te gehaast afrondden lieten wij Zeeburg bij blijven, echter voor het publiek was het mooi spel om te zien. Na 8 minuten zette Bianca door middel van een penalty de stand op 5-5, tot die tijd waren er al 2 penalty’s niet verzilverd door ons. Echter begon vanaf dat moment de stijgende lijn. Breaks werden gelopen en aanvallen werden mooi uitgespeeld. De ruststand was 17-10 in het voordeel van Lettele, maar het hadden er wel 25 kunnen zijn. Dat wetende gingen we met vertrouwen de tweede helft in.

We scoorden gelijk de 18-10, maar kregen daarop ook direct antwoord van de dames van Zeeburg. Dat mogen we deze overigens sportieve tegenstander wel nageven, ze gaven niet op tot het einde van de wedstrijd. Via 23-14 en 27-18 liepen we gestaag uit, waarbij met name Narelle erg op dreef was in de linkerhoek met 5 treffers. Ergens rond dit moment zag de man in het zwart nog een doelpunt die eigenlijk niemand anders zag, helaas extra doelpunt tegen, maar accepteren en doorgaan. Ondanks dat deze man de wedstrijd alleen moest leiden floot hij een prima pot.

Aan het eind kregen we nog wat snelle tegenaanvallen om te oren, waarna de stand stokte bij 31-25. Een goede teamprestatie en dat zet ons op dit moment op een 6e plek op de ranglijst. Volgende week zaterdag spelen wij een wedstrijd uit bij Foreholte, op dit moment de rode lantaarndrager.