2021-10-30: DSVD 2 – Voorwaarts (2e divisie)

Verslag Voorwaarts

Spannend tot het eind

De tweede uitwedstrijd speelden we in Deurningen tegen DSVD, toen de nummer drie van de competitie. In de voorbereiding hadden we al een keer tegen een deel van het team gespeeld dus het waren niet allemaal nieuwe gezichten. Helaas misten we drie van onze eigen spelers. Lieke en Marloes zaten op de bank wegens blessures en Lisa is thuis aan het herstellen van een operatie. Alijn kwam het team gelukkig versterken als tweede keeper.

We begonnen de wedstrijd wat rommelig. Balverlies of niet scherp geschoten. In de verdediging waren we nog wat zoekende. Het ging gelijk op en tweemaal zijn we teruggekomen van drie verschil naar één verschil dankzij meerdere mooie afstandsschoten van Aniek en Jorien en strakke ballen van Daimy. Aan het eind van de eerste helft mocht Alijn het doel overnemen en hier bleef ze ook in de tweede helft staan.

We begonnen de tweede helft met 16-15. En we kwamen scherp uit de kleedkamer. In ruim tien minuten kreeg DSVD er slechts twee doelpunten bij dankzij een sterke verdediging en een paar mooie reddingen van de keeper. Aan onze kant waren er een paar breaks en een mooie onderschepping van Silke die met een strak schot de 23 -27 maakte. Romy was op dreef en hield de bal bij het team. Helaas voor ons zat het de laatste tien minuten niet mee. Door eigen fouten en twee twijfelachtige tijdstraffen wist DSVD weer in hun ritme te komen en in snel tempo het verschil terug te brengen en werd het 28-28. Wel met een punt naar huis maar helaas hebben we er één achter moeten laten.

Hierdoor staan we nu op de tweede plaats met 7 punten na 4 wedstrijden. Volgende week moeten we thuis om 20.00 tegen de huidige koploper dus hopen we jullie op de tribune te zien.

Aanstaande woensdag hebben we de bekerwedstrijd tegen Bentelo DS 1 om 20.00 in de Jachtlust, ook daar zien we jullie graag.

Scores: Daimy van Dommelen 6, Aniek Koers 6, Romy ten Cate 5, Jorien Scholten 4, Jill Kloppenberg 3, Keyara Peters 2, Chantal Deijk 1 en Silke Schoenaker 1