2021-10-16: Nieuw Heeten – Heeten (hoofdklasse)

Verslag Nieuw Heeten

De derby tegen Heeten stond weer op het programma! Vanwege de corona en het promoveren van Heeten hebben wij een tijdje niet tegen elkaar gespeeld. Fijn om deze derby weer te kunnen spelen in een goedgevulde sporthal!We hadden afgesproken om in de aanval weer goed de rust te bewaren. Er werd niet onnodig snel afgerond en we namen de tijd om kansen te creëren. Dit ging aardig! Verdedigend stonden we goed en pakten we aan. Hierdoor stonden we binnen een paar minuten met 3-0 voor. Het lukte ons niet om gedurende de eerste helft verder uit te lopen. Helaas wist Heeten vóór rust nog de 11-10 te scoren.

In de tweede helft kwam Heeten nog terug tot een gelijke stand. Daarna lukte het ons weer om de voorsprong te pakken. De laatste 10 minuten werd het spel van onze kant erg onrustig en kwam Heeten weer dichterbij. We maakten het nog onnodig spannend. Het eindsignaal volgde gelukkig snel en toen was de winst binnen!

Verslag Heeten

Nu ook de dames van Nieuw-Heeten gepromoveerd zijn naar de Hoofdklasse, hebben we de ‘burenstrijd’ weer terug. Het eerste fluitsignaal klonk in een nagenoeg volle hal. Helaas kwamen we niet flitsend uit de startblokken. De dames van Nieuw-Heeten pakten de rust in de aanval en dat zorgde ervoor dat wij niet in ons spel kwamen. De eerste 5 minuten bleef het scorebord aan onze kant op 0 staan. Gelukkig konden we de score van Nieuw-Heeten beperken en lukte het ons de eerste helft nog de aansluitingstreffer te maken. We gingen rusten met 11-10.

In de tweede helft scoorden we ook niet gemakkelijk en konden we niet de voorsprong pakken. Het werd nog wel gelijk: 13-13. Alleen daarna volgde het ‘Heetens kwartiertje’ en hierin pakte Nieuw-Heeten weer een aantal doelpunten voorsprong. Onze verdediging stond in de tweede helft wel beter. Aan het einde wisten we het nog heel spannend te maken. De achterstand hadden we weggepoetst door met z’n allen flink te knallen. Helaas hadden we het eerder deze wedstrijd laten liggen en kwamen we niet verder dan 22-21.