2021-10-16: CVO – LHC (1e klasse)

Verslag LHC

Afgelopen zaterdagavond 16 oktober speelde Auto van Ewijk/LHC dames 1 tegen CVO dames 1 in Vaasen. Voor de dames uit Lemelerveld geen onbekende. De laatste wedstrijd die tegen het team uit Vaasen gespeeld werd was anderhalf jaar geleden. Een aantal toen wedstrijd bepalende speelsters werden nog even uitgelicht in de voorbespreking. Beide teams wisten de eerste twee wedstrijden uit de competite te winnen dus dit zou voor een van de teams de eerst verloren wedstrijd kunnen betekenen. 

In het begin van de wedstrijd had Auto van Ewijk/LHC moeite met het vinden naar een manier van spelen om de wedstrijd goed te beginnen. De dames uit Vaasen hadden een aantal goede afstandsschutters die de bal makkelijk van grote afstand in het net konden gooien. Hierop had dames 1 niet direct een antwoord en daardoor wist CVO daar goed van te profiteren en liepen uit naar 10 – 5 voorsprong. Auto van Ewijk/LHC wist het verschil nog weer terug te brengen met 1 doelpunt verschil bij rust. Na 30 minuten spelen stond het 12 – 11 in het voordeel van de thuisspelende ploeg. 

In de rust wisten de dames dat de wedstrijd gewonnen kon worden, mits het team ging spelen zoals afgelopen twee wedstrijden en ging doen waar ze goed in zijn. Samen spelen en hard werken. Met goede moed en de woorden ‘we gaan dit niet verliezen’ begonnen Auto van Ewijk/LHC aan de 2de helft van de wedstrijd. 

Ook de tweede helft werd niet sterk begonnen. Gelukkig stond de keeper van LHC als een huis waardoor de fouten die in het veld gemaakt werden niet werden bestraft met een tegen doelpunt en hierdoor werd het uitlopen van CVO tegengehouden. Halverwege de tweede helft werd er een kleine voorsprong voor LHC gecreëerd maar daar kon Auto van Ewijk/LHC niet lang van genieten. De score liep gelijk op. Met nog 4 minuten op de klok werd er een overtreding gemaakt door een speelster van LHC en kreeg zij een twee minuten tijdstraf waardoor het voor Auto van Ewijk/LHC hard werken was zodat CVO niet kon scoren. Met nog 1,5 minuut te spelen werd er een doelpunt gescoord waar door het op het scorebord 24-25 in het voordeel van Auto van Ewijk/LHC stond. Alle laatste energie en kracht werd uit de kast gehaald om er voor te zorgen dat de score ook zo bleef. Na een hele lange 90 seconden wist LHC het doel schoon te houden en werd er naar 60 minuten afgefloten met een overwinning voor Auto van Ewijk/LHC. Het was een spannende wedstrijd maar LHC trok aan het langste eind en won de wedstrijd met 24-25.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina