2021-10-05: Bentelo – Lettele (beker)

Verslag Lettele

Wij zeggen het bekertoernooi gedag

Kort maar krachtig, zullen we maar zeggen. Of kort maar plakkerig?

Vanavond een potje in sporthal de Pol, Bentelo. Versterkt door Jolien en Anouk begonnen we aan de wedstrijd en merkten al gauw dat de hars vanavond wel weer een rolletje van betekenis zou gaan spelen. Sinds kort trainen we hier ook mee, maar helaas werpt dit na één training nog niet direct zijn vruchten af, het blijft een lastig kunstje.

Mede door bovenstaand gegeven, konden we deze wedstrijd niet het tempo hanteren dat we graag zouden willen. Met name in de tegen aanval, Bentelo was hier duidelijk wat beter in. Na een tussenstand van 4-2 en vervolgens 8-4, stond Bentelo na 20 minuten al op een 14-7 tussenstand. Uiteindelijk krabbelen we terug, mede door passeer acties van Inge op het midden, die veelvuldig kon scoren of een penalty mee kreeg. Een listig balletje van Anouk naar Roos, die hem in het netje legde, en een penalty van Marjolein. Ruststand 15-11.

Hup, doorgaan in de tweede helft zoals we de eerste helft geëindigd waren. Bianca scoort een loopschot en brengt het verschil voor het eerst weer naar drie punten. Bentelo krijgt het nu iets benauwder en voelt dat ze er nog niet zijn. Verdedigend pakt Bentelo ons hard aan, wat er voor zorgt dat we regelmatig in overtal staan, maar ook ons blijven de 2 minuten niet bespaard. Tot 20-23 spelen we een hele degelijke tweede helft, en bij 22-25 gloort er even de hoop om tot twee doelpunten te naderen. Net op dat moment kwamen de slordigheden weer om de hoek kijken, misten we kansen en maakten we afspeelfouten waar onze tegenstander wel raad mee wist. Helaas hebben we ons kruit verschoten en loopt Bentelo uit tot 22-28. Inge maakt er vlak voor het eindsignaal op haar kenmerkende passeerwijze nog 23-28 van, maar daar houdt ons beker avontuur dan toch op.

Gemengde gevoelens na de wedstrijd. De verdediging stond vandaag weer uitstekend, net als vorig weekend, maar de aanval hapert. We blijven doortrainen om meer balcontrole te hebben tijdens harswedstrijden, want er zitten er nog een stuk of 6/7 aan te komen dit jaar.

Komende zaterdag even weer lekker in de Uutvlog handballen, lekker met ons vertrouwde publiek, lekker met onze eigen bal, en (hopelijk) lekker in onze nieuwe shirts van de nieuwe hoofdsponsor!