2021-10-03: Kwiek 3 – LHC 2 (2e klasse)

Verslag LHC 2

Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Eindelijk mogen we weer beginnen aan de competitie!

Na meerdere weken al oefenwedstrijden gespeeld te hebben stond vandaag de eerste officiële wedstrijd tegen Kwiek 3 op het programma.

Na een goede voorbespreking en warming-up begonnen we aan de wedstrijd. Het was in het begin even zoeken hoe we het beste met de ver uitstappende verdediging van Kwiek moesten omgaan. We kwamen tot mooie acties, maar helaas werd regelmatig de bal er tussenuit getikt door Kwiek waardoor ze in de break of snelle tegenaanval konden gaan. Zo was het nog even zoeken hoe we het beste met de sterke cirkelspeelster moesten omgaan. Dit hadden we vlak voor de rust steeds beter onder controle. We gingen de rust in met 17-11.

In de rust kwamen we tot de conclusie dat we snellere omschakeling naar voren en terug moesten hebben, scherper in de verdediging en de bal het werk laten doen in de aanval. Dus zo gingen we de tweede helft weer in. We konden elkaar in de aanval wat beter vinden en gingen goed voor onze eigen acties. In de aanval werd er veel geïncasseerd en beloonde we onszelf niet altijd na het harde werken. Kwiek kon nog steeds de cirkel goed vinden en we kregen ze nog steeds niet onder controle na meerdere manier van verdedigen te proberen. Gelukkig werden toch meerdere ballen goed onderschept of tegengehouden door de keepers. Toch konden we vandaag geen grip op de wedstrijd krijgen en is de eindstand 31-22 geworden. Na een evaluatie hebben we verbeterpunten om op de trainingen te oefen.