2021-10-02: Nieuw Heeten – Cometas (hoofdklasse)

Verslag Nieuw Heeten

Eindelijk mochten we weer competitie spelen! We hadden meteen de verste uitwedstrijd op het programma staan, dan heb je die gelijk maar gehad laten we maar zeggen. Ruim van te voren vertrokken we vanuit het pittoreske Nieuw Heeten om in stoet naar Leeuwarden te rijden. Gelukkig had trainer Louis voor de benodigde snacks gezorgd! Dank daarvoor.

Eenmaal aangekomen bij het Klaverdijkje vonden de oudjes van het team het nodig om nog even in de stromende regen de beentjes te strekken, de jonkies van het team dachten hier anders over. Na het strekken van de beentjes was het tijd de kleedkamer op te zoeken. Helaas had de beheerder van de sporthal geen haast om de kleedkamers open te doen.

Nouja goed eenmaal omgekleed, de voorbespreking en de warming up te hebben gehad waren we klaar voor de strijd. We kunnen er lang over praten maar de eerste 10 minuten waren gewoon slecht, we konden de meiden van Cometas geen weerstand bieden. Dit resulteerde in een 8-2 achterstand helemaal niet fijn dus. Maar goed de knop ging om we werden feller, gingen met meer rust spelen en de ruststand was daarom terug geknokt naar 14-11.

In de rust was duidelijk dat er nog niks verloren was, we moesten met nog meer rust gaan spelen en fel blijven in de dekking. Nu zul je denken zo gezegd zo gedaan toch? Tuuulk , na rust speelden we beter en in de dekking gaven we een van de opbouwers mandekking. Hierdoor konden we meer aanvallende fouten afdwingen bij de meiden van Cometas en ging het aanvallend beter. Uiteindelijk hebben we na hard knokken in de laatste 30 seconden de wedstrijd onze kant op getrokken.