2021-10-02: Havas – Lettele (2e divisie)

Verslag Lettele

Een stroef potje

Zaterdag mochten wij aantreden tegen de dames van Havas. Eline was nog niet hersteld van een blessure en dus waren Maaike en Kim bereid om ons vanavond te versterken. Dit keer ging het weer ècht ergens om, en was iedereen tot het bot gemotiveerd om hier wat moois neer te zetten met elkaar.

Dat was te zien in de beginfase. Via 4-1 liepen wij, door middel van een aantal goede passeeracties, uit naar 7-2. Ondanks dat wij vanwege de hars niet altijd even zuiver in onze passing waren, waren we duidelijk de bovenliggende partij, mede dankzij Naomi die ons deze eerste helft meermaals heeft gered door een aantal open kansen te stoppen. Eind eerste helft weten wij een afstandschot niet te benutten en scoort Havas de gelijkmaker in de laatste tellen. Rust 11-11.

De conclusie in de kleedkamer was duidelijk. Weer beginnen met de power die we in het begin van de eerste helft hadden en de snelheid weer terug in het spel brengen. Met vlagen ging dit heel goed, en lieten we mooi uitgespeelde aanvallen zien, maar over het geheel waren we te onzeker in onze passing en afronding, wat het samenspel niet ten goede kwam. Naomi ging door waar ze mee bezig was, ballen stoppen, en Yara liet weer zien wat ze goed kan, breaks lopen en scoren. Tot het eind toe bleef het stuivertje wisselen, waarbij wij grotendeels nèt aan de goede kant van de score stonden, totdat Havas in de laatste minuut een penalty kreeg toegekend en deze benutte. Nog 30 seconden om de gelijkmaker op het bord te zetten, maar helaas afgefloten voor een loopfout.

Teleurgesteld dropen we van het veld, want we vonden dat we dit gezien het wedstrijdbeeld niet verdiend hadden, helaas krijg je niet altijd wat je verdient. 21 doelpunten tegen krijgen is niet verkeerd, 20 keer scoren is niet genoeg.

Trots waren we op het feit hoe goed we ondanks de hars gespeeld hebben. Tuurlijk hebben we ballen over de zijlijn gegooid, we konden elkaar niet lekker lanceren en we hebben ballen gemist die er normaal gesproken in gaan, maar we hebben deze eerste wedstrijd in de Tweede Divisie wel laten zien dat we (nog steeds) een ploeg zijn om rekening mee te houden. Koppies op, en door naar de volgende wedstrijd.